Art. 194 Cod penal Şantajul INFRACŢIUNI CONTRA LIBERTĂŢII PERSOANEI

Capitolul II
INFRACŢIUNI CONTRA LIBERTĂŢII PERSOANEI

Art. 194

Şantajul

Constrângerea unei persoane, prin violenţă sau ameninţare, să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, dacă fapta este comisă spre a dobândi în mod injust un folos, pentru sine sau pentru altul, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Când constrângerea constă în ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată, pentru soţul acesteia sau pentru o rudă apropiată, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Vezi şi alte articole din aceeaşi lege:

Comentarii despre Art. 194 Cod penal Şantajul INFRACŢIUNI CONTRA LIBERTĂŢII PERSOANEI
# defara 03-Februarie-2014
Corespondența cu noul Cod Penal (Legea nr. 286/2009):
► Art. 207 "(1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1).
(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani."

Detalii: legeaz.net/noul-cod-penal/art-207
Răspunde