Eşti aici: Forum > Drept civil > poprire pe salariu si pe contul de salar...

Poprire pe salariu si pe contul de salariu

 Forumul LegeAZ.net - Drept civil
AcasăBine aţi venit Vizitator
[Cont nou]  Conectare
Avatar thumbnail
RăspundeStart 1
 poprire pe salariu si pe contu.. 20-06-2013 
ottowefer
Înregistrat
20-06-2013
Mesaje
1
Locaţie

Va rog sa ma ajutati.Am 2 popriri pe salriu ,mi se retine 1/2 din salariu iar al doilea executor judecatoresc mi-a blocat si toate conturile deschise la banci,inclusiv contul meu de salariu de la BCR.Astefel el isi primeste o parte de bani de la firma si imi mai ia si 1/3 din bani ramasi in contul de salariu.Sunt disperat,nu mai imi ramane aproape nimic din salariu.Ce pot face?Va rog sa ma ajutati.Va multumesc!
Citează Răspunde
 Re:poprire pe salariu si pe co.. 23-07-2013 
adrian
Avatar
Vizitator
Singura cale legala este sa faceti o contestatie la executare si o cerere de suspendare a executarii. Trebuie sa va asigurati ca aveti motive sa faceti o asemenea contestatie, si ca sunteti in termen (vedeti Art. 714 din noul Cod de Procedura Civila mai jos)

(1) Dacă prin lege nu se prevede altfel, contestaţia privitoare la executarea silită propriu-zisă se poate face în termen de 15 zile de la data când:
1. contestatorul a luat cunoştinţă de actul de executare pe care îl contestă;
2. cel interesat a primit comunicarea ori, după caz, înştiinţarea privind înfiinţarea popririi. Dacă poprirea este înfiinţată asupra unor venituri periodice, termenul de contestaţie pentru debitor începe cel mai târziu la data efectuării primei reţineri din aceste venituri de către terţul poprit;
3. debitorul care contestă executarea însăşi a primit încheierea de încuviinţare a executării sau somaţia ori de la data când a luat cunoştinţă de primul act de executare, în cazurile în care nu a primit încheierea de încuviinţare a executării şi nici somaţia sau executarea se face fără somaţie.
(2) Contestaţia împotriva încheierilor executorului judecătoresc, în cazurile în care acestea nu sunt, potrivit legii, definitive, se poate face în termen de 5 zile de la comunicare.
(3) Contestaţia privind lămurirea înţelesului, întinderii sau aplicării titlului executoriu se poate face oricând înăuntrul termenului de prescripţie a dreptului de a obţine executarea silită.
(4) Dacă prin lege nu se prevede altfel, contestaţia prin care o terţă persoană pretinde că are un drept de proprietate sau un alt drept real asupra bunului urmărit poate fi introdusă în tot cursul executării silite, dar nu mai târziu de 15 zile de la efectuarea vânzării ori de la data predării silite a bunului.
(5) Neintroducerea contestaţiei în termenul prevăzut la alin. (4) nu îl împiedică pe cel de-al treilea să îşi realizeze dreptul pe calea unei cereri separate, în condiţiile legii, sub rezerva drepturilor definitiv dobândite de către terţii adjudecatari în cadrul vânzării silite a bunurilor urmărite.


Vedeti si Art. 780 din noul Cod de Procedura Civila cu privire la obiectul popririi:

(1) Sunt supuse urmăririi silite prin poprire sumele de bani, titlurile de valoare sau alte bunuri mobile incorporale urmăribile datorate debitorului ori deţinute în numele său de o a treia persoană sau pe care aceasta din urmă i le va datora în viitor, în temeiul unor raporturi juridice existente. De asemenea, în condiţiile art. 732 alin. (1), pot fi poprite şi bunurile mobile corporale ale debitorului deţinute de un terţ în numele său.
(2) În cazul popririi sumelor de bani din conturile bancare, pot face obiectul urmăririi silite prin poprire atât soldul creditor al acestor conturi, cât şi încasările viitoare, cu respectarea limitelor prevăzute la art. 728, dacă este cazul.
(3) Poprirea se poate înfiinţa şi asupra sumelor sau bunurilor mobile incorporale pe care creditorul le datorează debitorului, dacă ambele creanţe sunt certe şi lichide.
(4) Se va putea popri şi creanţa cu termen ori sub condiţie. În acest caz, poprirea nu va putea fi executată decât după ajungerea la termen ori de la data îndeplinirii condiţiei.
(5) Nu sunt supuse executării silite prin poprire:
a) sumele care sunt destinate unei afectaţiuni speciale prevăzute de lege şi asupra cărora debitorul este lipsit de dreptul de dispoziţie;
b) sumele reprezentând credite nerambursabile ori finanţări primite de la instituţii sau organizaţii naţionale şi internaţionale pentru derularea unor programe ori proiecte;
c) sumele aferente plăţii drepturilor salariale viitoare, pe o perioadă de 3 luni de la data înfiinţării popririi. Atunci când asupra aceluiaşi cont sunt înfiinţate mai multe popriri, termenul de 3 luni în care se pot efectua plăţi aferente drepturilor salariale viitoare se calculează o singură dată de la momentul înfiinţării primei popriri.
Citează Răspunde
 Re:poprire pe salariu si pe co.. 14-10-2013 
george85
Avatar
Vizitator
domnilor am o problema ca si ceilalti dupa acest forum
o decizie de executare sillita, sau blocat conturile cum de altfel se face.problema care este eu lucre in MAI si salariul meu este format din salariul normal de 1200 lei norma de hrana ... si idemnizatia pt copil de 500 lei un total de 2400 lei misa facut o poprire de 756 lei este corec avand in vedere ca din norma de hrana si indemnizatia de crestere a copilului nu se poate pune poprire (ei au facut pe tot)ce trebuie facut sa nu mise opreasca iar suma asta de 756
Citează Răspunde
 Re:poprire pe salariu si pe co.. 08-04-2014 
Cristi
Avatar
Vizitator
Am si eu o problema! Am un venit de 2100 ron si am primit o decizie de poprire pe salariu. Datoria mea este de aproximativ 58.000 ron. Cand am verificat contul unde imi primesc lunar salariul arata ca am -58.000. Intrebarea mea e urmatoarea: eu nu o sa mai iau salariul niciodata? Sau o sa imi opreasca doar 1/3 din salariu?
Astept raspunsul dumneavoastra!
Multumesc anticipat !
Citează Răspunde
 Re:poprire pe salariu si pe co.. 11-05-2014 
Elena
Avatar
Vizitator
Buna ziua! Am o datorie catre o institutia de 32.000 ron. S-a infiintat poprire pe salariul meu in cota de 1/3. Daca fac contestatie la executare (inca sunt in termen), pot obtine o cota mai mica avand in vedere ca din salariul meu mai platesc si alte credite la banci? Ar insemna sa nu imi mai ramana aproape nimic daca pun in calcul plata creditelor si plata sumei poprite. Multumesc
Citează Răspunde
 Re:poprire pe salariu si pe co.. 14-05-2014 
adi
Avatar
Vizitator
Doar 1/3 din salariu... du-te la banca
Citează Răspunde
 Re:poprire pe salariu si pe co.. 14-05-2014 
Marius
Avatar
Vizitator
Cum poti demonstra banci ca e venit salarial? Banca este obligata cumva sa iti deblocheze 33% din salariu? Sunt in aceeasi situatie si nu stiu cum sa procedez tinad cont ca e unicul meu venit si pe cont am o poprire de 62.000 RON
Multumesc
Citează Răspunde
 Re:poprire pe salariu si pe co.. 05-08-2014 
PROTESTATARUL
Avatar
Vizitator
Desi cred ca este tardiv raspunsul, banuiesc ca inca aveti necazuri odata ce v-ati adresat Instantei, asta din experienta multor romani care cred ca legea este mai presus de hotararea judectorului. In primul rand deduc ca s-au infiintat 2 popriri una pe salariu una pe contul bancar. Pai cine va este angajator banca cumva!? Bancile din romania incalca confidentialitatea si secretul bancar care nu fuctioneaza decat in cazul NANA. In rest voi sunteti dor resturi. In alta ordine de idei banuiesc ca al doilea executor inteleg angajat de o banca avea informatiile de la primul executor care transmite in etar bancilor care elibereaza informatii desi legea le interzice. NUMAI PROCURORULUI in cauze penale pot divulga informatii despre clientai si conturi ori opratiunl.
Va veti gasi dreptatea CAND VETI IESI MASIV IN STRADA IMPOTRIVA ACESTUI STAT MAFIOT.
Citează Răspunde
 Re:poprire pe salariu si pe co.. 28-08-2014 
paul
Avatar
Vizitator
am si eu o intrebare...poate luna asta mi se face oprire pe salar ca ma tot ameninta banca ca ma intarziat cu ratele vreo 6 luni si nu mai am de unde sa platesc ..daca plec in tara straina si imi baga banii pe card la ei te gaseste sau oprirea se face doar in conturile din romania..multumesc astept si eu un raspuns
Citează Răspunde
 Re:poprire pe salariu si pe co.. 21-10-2014 
gogu
Avatar
Vizitator
frate..stiu ca'i imoral ce zic si interzis prin lege..dar ce fac astia e la fel de imoral dar permis de lege..asa ca solutia e sa iei legatura cu fratii nostri de peste prut si pentru 1000-2000 de euro ramai si fara datorii, si cu banii inapoi si cu ala executat bine de tine..legea junglei frate..da'i cu ciomagu' daca nu'ti respecta drepturile..Executorii Judecatoresti sunt cel mai mare rau inventat dupa Ion Iliescu si Victor Ponta..astia nu au mama nu au tata..nu au etica si se ascund prin cateva articole de lege, incalcand seturi intregi de lege..in tribunal e o lupta lunga cu ei pana castigi..dar pe strada e una redusa in care sigur castigi..Succes!
Citează Răspunde
 Re:poprire pe salariu si pe co.. 08-08-2015 
Mihai
Avatar
Vizitator
mi sa spus ca dacă îmi dau demisia trebuie sa ii dau suma care am de plătit ca el nu poate face nimic. 1800 de lei am de plătit din care au mai rămas vreo 1200. poate face vreo hârtie cum ca eu nu mai lucrez la el si sa nu mai plătească? sa ramân cu datoria? pr ca momentan nu pot achita integral suma. va mulțumesc
Citează Răspunde
 Re:poprire pe salariu si pe co.. 14-08-2015 
mantticore
Avatar
Vizitator
In momentul cand ai o singura poprire pe salariu, aceasta se duce pana la 1/3 din aceasta. Daca exista 2 popriri su mai multe pe acelasi salariu, acestea sunt maxim 1/2 din salariu. Dei...cu alte cuvinte, nu vi se poate retine mai mult de jumatate din salariu, indiferent de numarul de popriri.
In ceea ce priveste fpatul ca aveti 2 copii in intretinere, acestia sunt trecuti la deducere
Citează Răspunde
 Re:poprire pe salariu si pe co.. 28-08-2015 
Georgiana Dobre
Avatar
Vizitator
buna ziua,

Ma pozitionez intr- o situatie delicata si va rog sa ma indrumati.
Anul trecut iulie,fostul angajator era obligat sa imi platesca lunar o poprire de la banc post,banii imi erau opriti din salariul lunar dar angajatorul nu a mai virat banii opriti in contul executorului,cand am parasit compania anul acesta in iulie datoria ar fii trebuit sa fie lichidata dar el neplatind mai departe banii opriti in momentul de fata am inca toate conturile blocate si cu datoria inca pe numele meu iar de la actualul loc de munca nu imi pot incasa salariul pe card.ce pot face in acesta situatie?datoria practic pentru mine nu ar trebuii sa mai existe pt ca eu am platit o data.cum procedez ca sa imi pot debloca conturile iar fostul angajator sa platesca datoria pe care mi-o oprea lunar.
Multumesc.
Georgiana Dobre
Citează Răspunde
 Re:poprire pe salariu si pe co.. 14-10-2015 
Nicoleta Grigore
Avatar
Vizitator
Poti demonstra ca sunt venituri din salarii pentru ca se specifica clar pe Op-ul de incasare al salariului-,,venituri din salarii,, sau ,, drepturi salariale aferente lunii ,,n,,. Lucrez cu popriri si din experienta va spun ca banca profita de naivitatea oamenilor....daca mergeti in audienta si explicati ca e dubla impunere si reclamati situatia sigur nu veti mai avea probleme.
Citează Răspunde
 Re:Re:poprire pe salariu si pe.. 14-10-2015 
Nicoleta Grigore
Avatar
Vizitator
Reclamati situatia la ITM....Daca vi s-au oprit sumele, asa cum spuneti, e de competenta autoritatilor. Ingrijorator e faptul ca dv. ati lasat totul in seama angajatorului , trebuia sa tineti legatura si cu executorul pentru verificarea virarilor de sume din popriri. Eu personal, daca as avea o asemenea problema, as solicita copii de pe ordinele de plata angajatorului si as verifica cat am platit si cat as mai avea de platit. Nu putem lasa totul in seama altora. O alta situatie ar mai putea aparea chiar daca au fost virate sumele din popriri-executorul vine cu recalculari si atunci veti plati la infinit. Luati legatura cu executorul si discutati amiabil pentru o rezolvare cat mai urgenta pentru ca altfel riscati sa platiti dobanzi si penalitati din recalculari multi ani de acum inainte, depinde de suma executata.
Citează Răspunde
 Re:poprire pe salariu si pe co.. 30-05-2016 
Ionescu andrei
Avatar
Vizitator
Va rog mă ajutați,am poprire pe salariu de două banci1/2 din salariu si mai am un credit la un c.a r care îmi oprește și cealaltă jumătate din salariu,adica tot salariu,este legal să mă lase fără nici un venit?
Citează Răspunde
 Re:poprire pe salariu si pe co.. 30-05-2016 
Ionescu andrei
Avatar
Vizitator
Va rog mă ajutați,am poprire pe salariu de două banci1/2 din salariu si mai am un credit la un c.a r care îmi oprește și cealaltă jumătate din salariu,adica tot salariu,este legal să mă lase fără nici un venit?
Citează Răspunde
 Re:poprire pe salariu si pe co.. 30-05-2016 
Ionescu andrei
Avatar
Vizitator
Va rog mă ajutați,am poprire pe salariu de două banci1/2 din salariu si mai am un credit la un c.a r care îmi oprește și cealaltă jumătate din salariu,adica tot salariu,este legal să mă lase fără nici un venit?
Citează Răspunde
 Re:poprire pe salariu si pe co.. 17-08-2016 
Sandu urania
Avatar
Vizitator
Buna ziua,bonurile de masa se baga la poprire
Citează Răspunde
 Re:poprire pe salariu si pe co.. 19-08-2016 
Alin
Avatar
Vizitator
Sunt divorțat de soția mea de 2 luni.Cand eram impreuna am luat un credit eu fiind coplatitor.ea nu a mai plătit rata de 2 luni.banca ma suna pe mine si-mi spune ca îmi popresc mie salariul,deoarece ea nu le răspunde la telefoane.Are salar bun, in jur de 1400 lei,nu poate sa-i faca doar ei poprirea la salar?in ce conditii îmi poate popri mie salariul si cat?
Citează Răspunde
Răspunde Start 1
Răspuns rapid

Nume:

E-mail: