Eşti aici: Forum > Relaţii de familie > abandon de copil,pensie alimentara

Abandon de copil,pensie alimentara

 Forumul LegeAZ.net - Relaţii de familie
AcasăBine aţi venit Vizitator
[Cont nou]  Conectare
Avatar thumbnail
Răspunde
 abandon de copil,pensie alimen.. 10-09-2013 
Udith
Avatar
Vizitator
Buna ziua,cat sfaturi si ajutor in legatura ca: fostul soti nu palteste pensia alimentara la copilul major,care este la facultate(avem hotarare legalizate) de 35 luni? ce putem sa facem? Am apelat la executor care nu a facut treaba cum trebuie si nu am reusit sa primim pensia alimentara datorata. Lucreaza la negru de ani de zile,nu avem cum sa le retinem din salariul lui.
Va rog sa ma ajutati.
Citează Răspunde
 Re:abandon de copil,pensie ali.. 16-09-2013 
XYZ
Avatar
Vizitator
am crezut ca este o pagina serioasa,dar vad ca am gresit,aici degeaba cer sfaturi,ajutor,nimeni nu raspunde,nimeni nu baga is seama :(((( la nici un user
Citează Răspunde
 Re:abandon de copil,pensie ali.. 18-09-2013 
diana
Avatar
Vizitator
Faceti plangere penala pentru abandon de familie si angajati un avocat.

Art. 305

Abandonul de familie

Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:
a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;
b) neîndeplinirea cu rea-credinţă a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;
c) neplata cu rea-credinţă, timp de două luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,
se pedepseşte, în cazurile prevăzute la lit. a) şi b), cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă, iar în cazul prevăzut la lit. c), cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Dacă părţile nu s-au împăcat, dar în cursul judecăţii inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile, instanţa, în cazul când stabileşte vinovăţia, pronunţă împotriva inculpatului o condamnare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, chiar dacă nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în art. 81.
Revocarea suspendării condiţionate nu are loc decât în cazul când, în cursul termenului de încercare, condamnatul săvârşeşte din nou infracţiunea de abandon de familie.


ps.
oricat de serios este site-ul asta sau altul, cel mai serios sfat vi-l da un avocat. Pe internet puteti primi maxim niste indrumari. Niciun avocat n-o sa stea sa va dea o consultatie juridica gratuita care sa va rezolve problema pas cu pas.
Citează Răspunde
 Re:abandon de copil,pensie ali.. 19-09-2013 
udith
Avatar
Vizitator
multumesc pt raspuns
o mama care ajuta pe copilul lui material si moral la o universitate din strainatate,cu un tata care nu da nici buna ziua copilului de 4 ani,nu are si bani la avocati. si la executor am aruncat bani,ari fii fost mai bine daca am fi dat copilului. Fata noastra invata foarte bine si trebuie so ajuti,nu asi vrea sa piarda .........
Citează Răspunde
 Re:abandon de copil,pensie ali.. 19-09-2013 
udith
Avatar
Vizitator
In tara asta macar legea trebuia sa fie langa copii,nu sa ajute pe cei care fac abandon de familie si lucreaza la negru.Copiii sufera...............
Citează Răspunde
 Re:abandon de copil,pensie ali.. 09-03-2014 
lara
Avatar
Vizitator
am un copil de zece ani si am custodia lui,castigand procesul acum vreo opt ani,dar de atunci tatal nu a platit nici macar o luna de pensie,dandu-i doar copilului o data pe an ceva bani de buzunar cadou,eu m-am ocupat in totalitate de cresterea lui pana acum,chiar daca in urma cu un an jumate acesta a vrut sa ne impacam si ne-am impacat el tot nu s-a ocupat de el,doar eu,cand trebuia sa ne casatorim curand tatal ne-a parasit din nou din niste motive patetice,iar eu acum nu vreau sa ma razbun dar din moment ce si-a batut o a doua oara joc de noi chiar vreau sa ne plateasca pensia alimentara.ce sanse am sa imi plateasca din urma si cat va plati acum?
Citează Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume:

E-mail: