Art. 45 Codul muncii Modificarea contractului individual de muncă

CAPITOLUL III
Modificarea contractului individual de muncă

Art. 45

Detaşarea este actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia. În mod excepţional, prin detaşare se poate modifica şi felul muncii, dar numai cu consimţământul scris al salariatului.

Vezi şi alte articole din aceeaşi lege:

Comentarii despre Art. 45 Codul muncii Modificarea contractului individual de muncă
# FILIP ALINA IONELA 06-Ianuarie-2015
DACA CONTRACTUL MEU DE DETASARE CATRE SPITALO ESTE DE 3 LUNI IAR CEL AL ANGAJOTORULUI DE FAPT ESTE SEMNAT DOAR PR O LUNA SI NU IMI CONVINE SITUATIA DE LA SPITAL IMI POT DA DEMISIA DE LA SPITAL DUPA O LUNA SI SA REVIN LA ANGAJATORUL PERMANENT?
Răspunde
 
# Lica48 12-Iunie-2012
Deci detasarea este in fapt modificarea locului de munca de la un angajator la altul.
Răspunde
 
# dana23 07-Mai-2012
Ca natură juridică, detaşarea reprezintă o cesiune a contractului individual de muncă, cu clauza retrocesiunii. Ea presupune o relaţie triunghiulară la care participă angajatorul cedent, salariatul detaşat şi angajatorul cesionar.

Elementul contractual care se modifică este locul muncii; un angajator este înlocuit temporar cu altul - celelalte elemente (salariul etc.) rămânând neschimbate. Felul muncii (meseria, ocupaţia, funcţia) poate fi modificat numai cu consimţământul scris al salariatului.

în cazul detaşării, spre deosebire de delegare, munca se prestează în favoarea angajatorului cesionar, nu a celui cu care salariatul se află în raporturi contractuale de muncă.
Răspunde