Art. 149 Jurisdicţia asigurărilor sociale

CAPITOLUL VIII
Jurisdicţia asigurărilor sociale

Art. 149

(1) Deciziile de pensie emise de casele teritoriale de pensii şi de casele de pensii sectoriale pot fi contestate, în termen de 30 de zile de la comunicare, la Comisia Centrală de Contestaţii, respectiv la comisiile de contestaţii care funcţionează în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii.

(2) Procedura de examinare a deciziilor supuse contestării reprezintă procedură administrativă prealabilă, obligatorie, fără caracter jurisdicţional.

(3) Comisia Centrală de Contestaţii funcţionează în cadrul CNPP.

(4) Deciziile de pensie necontestate în termenul prevăzut la alin. (1) sunt definitive.

Vezi şi alte articole din aceeaşi lege:

Comentarii despre Art. 149 Jurisdicţia asigurărilor sociale
# Leca Alexandrina 18-August-2014
La depunerea dosarului de pensie am intrebat unde pot contesta decizia in caz de nemultumire. Functionara mi-a spus ca trebuie sa depun contestatia la Casa teritoriala, aceasta urmand sa o inainteze impreuna cu dosarul la CNPP. Acum dupa 2 ani in care mi s-a spus mereu ca dosarul a fost inaintat primesc un raspuns ca urmare a sesizarii facute de mine, cum ca nedepunand contestatia la CNPP direct am pierdut dreptul de a contesta desi, contestatia a fost facuta in termen. Sunt pur si simplu socata. Mai exista vreo cale de atac?
Răspunde