Legislatie constructii actualizata 2011


Legi


Legea 50 1991 privind autorizarea lucrarilor de constructii

Legea 10 1995 privind calitatea în construcţii

Legea 255 2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local

Legea 205 2011 pentru modificarea şi completarea Legii 255 2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local


OUG: Ordonanţe de Urgenţă ale Guvernului


OUG 41 2010 privind unele măsuri pentru întărirea disciplinei în construcţii

OUG 51 2006 pentru aprobarea Programului naţional privind sprijinirea construirii de locuinţe proprietate personală

OUG 98 2010 privind identificarea, desemnarea şi protecţia infrastructurilor critice

OUG 38 2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 597/2001 privind unele măsuri de protecţie şi autorizare a construcţiilor în zona de coastă a Mării Negre


OG: Ordonanţe ale Guvernului


OG 63 2001 privind înfiinţarea Inspectoratului de Stat în Construcţii – ISC

Comentarii despre Legislatie constructii actualizata 2011
# Pirnogvasile 20-Iulie-2016
Sunt deranjat de o situație.Un bloc construit recent are balcoanele construite de la sol la 1.50 m suficient ca sa lovesti acel balcon cu capul daca nu esti atent.In Timisoara constructorii sunt obligați sa facă balconul la cel putin 4 m de la sol.In Bucuresti situația nu se respecta.Nomenclatura construcțiilor nu e la fel peste tot ?Ma gândesc ce pateste un om fara vedere daca eu din trei tentative de evitare a balconului una a esuat si am un cucui de toata frumusețea.
Răspunde
 
# caraman 06-Iulie-2016
când dorști să-ți instalezi centrală termică în apartament ,este nevoie de semnătura vecinului de lângă tine(cel cu care ai un perete comun)?vă mulțimesc!
Răspunde
 
# Marinel Petcu 23-Aprilie-2016
Buna seara .Sunt din Craiova si am inceput in septembrie 2015 constructia unui bloc D+P+4E dar am plecat cu structura pentru 8 sau 10 etaje . Vreau sa precizez ca linga terenul care-l detin se afla construit un bloc de D+P+9E . Imediad ce am inceput constructia ne-am apucat de intocmirea documentelor pentru suprainaltare , abea in luna Decembrie am obtinut urbanismul pt suprainaltare ( desi termenul era de 30 zile ) si in prezent arhitectul se ocupa de schimbarea puz-ului . Niciodata nu ne-a lamurit care ar fi pasi si nu stim de ce din luna Ianuarie si pana in prezent nu a depus de schimbare a puz-ului. As dori sa stiu care sunt termenele legale de asteptare in primarie daca depun documentatia completa pt puz? As dori sa stiu daca la terenul care il detin de 806 mp si cut 2,64 .... din proiectul de D+P+8E ar iesi un numar de 38 de locuinte ( garsoniere , 2 si 3 camere ) daca la demisol fac parcari si la exterior asigur restul de parcari necesare obligatoriu ( prin sistemul de parcare Klaus etc ) pot sa fac un al 9-lea etaj pentru boxe pt locatari , care sa mu se calculeze in CUT ? Va multumesc frumos !
Răspunde
 
# Aneta 25-Martie-2016
Buna seara.Vecinul meu are un wc in curtea lui ce este foarte aproape de terasa mea.Momentan nu sra nimeni dar ma preocupa daca se va vinde casa si noii proprietari o vor folosi?Precizez ca au wc in casa si fosa septica deasemenea.Exista vreo lege ce il poate face sa il mute?Este foarte vechi.Deasemenea au un grajd si cotet de porc ce au portile pt aruncat gunoiul spre terasa mea.Ce pot face?Repet ca momentan nu este locuibila.Multumesc anticipat.
Răspunde
 
# pavel 01-Februarie-2016
de la ce distanta fata de limita de proprietate dintre vecini se poate incepe constructia unei case
Răspunde
 
# Ioana 17-Februarie-2016
Art. 612 Cod Civil

Distanţa minimă în construcţii

Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.
Răspunde