Art. 162 Regulament aplicare OUG 195/2002 Reguli pentru alţi participanţi la trafic Reguli de circulaţie

CAPITOLUL V
Reguli de circulaţie

SECŢIUNEA a 4-a
Reguli pentru alţi participanţi la trafic
Art. 162

(1) Animalele de povară, de tracţiune ori de călărie, precum şi animalele în turmă nu pot fi conduse pe autostrăzi, pe drumurile naţionale, în municipii şi oraşe, precum şi pe drumurile la începutul cărora există indicatoare care le interzic accesul. Animalele de călărie aparţinând poliţiei, jandarmeriei ori Ministerului Apărării pot fi conduse pe drumurile publice din localităţi, atunci când participă la executarea unor misiuni.

(2) Atunci când circulă pe drumurile publice pe care le este permis accesul, turmele trebuie împărţite în grupuri bine separate între ele pentru a nu îngreuna circulaţia celorlalţi participanţi la trafic, fiecare grup având cel puţin un conducător.

(3) Atunci când sunt conduse pe drumul public, animalele şi însoţitorii acestora trebuie să circule pe acostamentul din partea stângă a drumului, în sensul de mers, iar când acesta nu există, cât mai aproape de marginea din stânga a părţii carosabile.

Vezi şi alte articole din aceeaşi lege:

Comentarii despre Art. 162 Regulament aplicare OUG 195/2002 Reguli pentru alţi participanţi la trafic Reguli de circulaţie