EMITEREA UNUI ORDIN DE PROTECŢIE Cereri

La data de 14 mai 2012, a fost înregistrata la Parchetul de pe lânga Judecatoria Rosiorii de Vede, sub nr. 251 IV/7, cererea formulata de reclamanta OD, în contradictoriu cu pârâtul OA, privind emiterea unui ordin de protectie conform Legii nr. 25/2012.

Cu adresa nr. 251 IV/7 din 28 mai 2012, Parchetul de pe lânga Judecatoria Rosiorii de Vede a înaintat aceasta cerere Judecatoriei Rosiorii de Vede, la aceasta instanta, cauza fiind înregistrata sub nr. 1863/292 din 29 mai 2012.

Art. 2 din Legea 217/2003 modificat prin Legea 25/2012, prevede ca violenta în familie reprezinta orice actiune intentionata manifestata fizic sau verbal, savârsita de catre un membru de familie împotriva altui membru al aceleiasi familii (prin membru de familie întelegându-se si fostul sot conform art. 22 lit. b), care provoaca ori poate cauza un prejudiciu sau suferinte fizice, psihice, sexuale, emotionale sau psihologice, inclusiv amenintarea cu asemenea acte.

Pentru a înlatura orice stare de pericol în ceea ce o priveste pe reclamanta, instanta în baza art. 26 si urmatoarele din legea sus mentionata, a admis cererea si a emis un ordin de protectie, pentru o perioada de 6 luni, prin care a obligat pe pârât sa pastreze o distanta minima de 100 metri fata de reclamanta, fata de resedinta si locul de munca ale acesteia si a interzis pârâtului orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondenta sau în orice alt mod, cu reclamanta.

Având în vedere ca, prin sentinta civila nr. 2789 din 6 decembrie 2011 pronuntata de Judecatoria Rosiorii de Vede, a fost încuviintata învoiala partilor cu privire la modalitatea în care pârâtul are legaturi personale cu minorele rezultate din casatorie, iar reclamanta nu a facut probe din care sa rezulte ca fiicele sunt afectate sau puse în pericol de comportamentul pârâtului, ordinul de protectie nu cuprinde si obligatia acestuia de a pastra o distanta minima fata de copii.

Vezi şi alte speţe de drept civil:

Comentarii despre EMITEREA UNUI ORDIN DE PROTECŢIE Cereri