Ești aici > Forum > Alte acte normative

Parcarea pe o strada a remorcilor celor care au firma de remorcat peste tot pe strazile alăturate ca

Forum întrebări juridice - Alte acte normative
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 17-11-2022
Vizitator
Am un vecin care are un ginere cu ”firma de remorcare” cu care aduce mașini din diverse locuri si apoi le parchează pe 3 străzi in fața porților și când le spui să își ia remorcile din strada din fata porții ma amenință că nu le mai ia de acolo și că nu greșește cu nimic și că este dreptul lui și că să le lase acolo să mă sature că am tupeul să îi spun să își ia cele 2 remorci care le are in fața porților mele nici o data. Cum aș putea să rezolv litigiul.
Răspunde
 23-11-2022
Vizitator

CAPITOLUL III : Cod civil

Limitele juridice ale dreptului de proprietate privată

SECŢIUNEA 1

Limite legale

Art. 612

Distanţa minimă în construcţii

Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.

Observatie: drumul din fata casei dvs este un drum public la care are acces oricine cu respectarea prevederilor art.612 Noul Cod Civil.
Răspunde
 28-11-2022
Vizitator
Dana a scris pe 17-11-2022:
Am un vecin care are un ginere cu ”firma de remorcare” cu care aduce mașini din diverse locuri si apoi le parchează pe 3 străzi in fața porților și când le spui să își ia remorcile din strada din fata porții ma amenință că nu le mai ia de acolo și că nu greșește cu nimic și că este dreptul lui și că să le lase acolo să mă sature că am tupeul să îi spun să își ia cele 2 remorci care le are in fața porților mele nici o data. Cum aș putea să rezolv litigiul.

Daca va blocheaza accesul sunati la politie, daca remorca nu este amplasata in fata portilor, din pacate nu cred ca aveti ce sa faceti.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.