Ești aici > Forum > Alte acte normative

Permis Suspendat

Forum întrebări juridice - Alte acte normative
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 17-11-2023

Bună Ziua , am avut suspendat dreptul de conducere pentru 90 zile , după examenul de reducere a suspendării promovat, am rămas cu 60 de zile de suspendare, având permis de anglia am făcut cere de păstrare la IPJ de pe raza localității unde am fost prins de radar , neprimind nici un răspuns am , decis să iau altul din anglia , pot conduce la finalul celor 60 de zile?
Răspunde
 17-02-2024
Vizitator

În conformitate cu legislația română, conducătorul auto care a avut permisul suspendat trebuie să respecte cu strictețe perioada de suspendare impusă de autorități. În situația descrisă, ai menționat că ai rămas cu 60 de zile de suspendare după examenul de reducere a suspendării. În această perioadă, nu ai voie să conduci niciun vehicul pe teritoriul României, indiferent dacă ai un alt permis de conducere obținut în altă țară. Legea nu face excepții pentru permisele de conducere străine în astfel de situații. Este important să respecți toate prevederile legale pentru a evita sancțiuni suplimentare și pentru a-ți proteja siguranța și cea a celor din jur. În cazul în care nu ai primit încă răspunsul la cererea de păstrare a permisului, este recomandabil să consulți autoritățile competente pentru a clarifica situația și pentru a obține informații precise despre starea permisului tău și despre drepturile tale de conducere.
Răspunde
 26-02-2024

Un proces verbal de contraventie se poate anula in instanta daca la datele contravenientului sa insemnat gresit judetul ?
Răspunde
 26-02-2024

Am un proces verbal in care am fost sanctionat pentru viteza. Precizez ca in procesul verbal la datele mele este gresit judetul..fiind inscris un alt judet. Intrebarea este daca acesta se poate anula in instanta
Multumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.