Ești aici > Forum > Alte acte normative

Calcularea de catre asociatie de proprietari, cheltuieliile din bloc

Forum întrebări juridice - Alte acte normative
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 20-02-2019
Vizitator
Buna ziua

Va rog frumos sa/mi dati un raspuns cum se calculeaza cheltuieliile comune din bloc,fiindca o noua lege 196 din 20 iulie 2018 privind funtionarea asociatiilor de proprietari este greu de inteles!
Am fost sa ma interesez de calcularea cheltuieliilor comune din bloc,la asociatia unde apartin... ..de ce se calculeaza totul pe/// marimea in m2 de apartament//// ,curatenia scarii,consum de curent electric,curatenia zonei verzi,taxe ,impozite ,cheltuieliile asociatiei???
Pana prezent totul era calculat pe persoana cati locuiesc in apartament!
Un simplu caz... chiar daca locuieste cineva in apartament sau nu>>..plateste acele consumuri dupa m2.. ca si cum 1,2 sau mai multe persoane!
Va multumesc frumos!
Răspunde
 21-02-2019
Vizitator

Buna ziua,de la ce autoritate a statului pot obtine un document oficial care sa ateste castigurile mele
Răspunde
 21-02-2019
Vizitator
RE: Katus

Nu prea aveti ce face deoarece este stabilita prin LEGE plata cheltuielilor comune (cele cu casa scarii, cu spatiile verzi) in functie de suprafata apartamentului (m2) si nu in functie de numarul de persoane care locuiesc in respectivul apartament.

Legea este putin nedreapta in aceasta privinta.

Corect ar fi ca aceste cheltuieli comune sa se imparta in mod egal la numarul de apartamente din bloc (sa fie aceleasi pentru fiecare apartament), fara a se lua in calcul suprafata apartamentului sau numarul de persoane care locuiesc in acesta.
Răspunde
 21-02-2019
Vizitator
RE: Raluca

Eu stiu ca de la Administratia Fiscala (ANAF) din judetul in care dvs locuiti.
Răspunde
 21-02-2019
Vizitator
RE: Raluca

Daca in judetul dvs exista mai multe Administratii Fiscale atunci trebuie sa mergeti la Administratia Fiscala din localitatea cea mai apropiata de localitatea in care dvs aveti domiciliul.
Răspunde
 21-02-2019
Vizitator
Administratia Fiscala se mai numeste si Administratia Finantelor Publice sau ANAF.
Răspunde
 13-01-2021
Vizitator
In baza carei prevederi legale curentul electric de pe casa scarii este parte comuna?
In baza carei prevederi legale si cum se imparte costul consumului de energie electrica de pe casa scarii? Pe cota-parte indiviza? Sau pe numar de persoane?
Răspunde
 13-01-2021
Vizitator
In baza carei prevederi legale curentul electric de pe casa scarii este parte comuna?
In baza carei prevederi legale si cum se imparte costul consumului de energie electrica de pe casa scarii? Pe cota-parte indiviza? Sau pe numar de persoane?
Răspunde
 17-07-2021
Vizitator
Buna ziua ,intr-o asociatie cu 200 de apartamente (10 scari) este posibil ca 2 scari sa platim consumul energiei termice la numar de elementi si celelate 8 scari la suprafata radianta?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.