Ești aici > Forum > Alte acte normative

Reprezentare pe cont propriu in fata OSIM , pentru un brevet

Forum întrebări juridice - Alte acte normative
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 09-01-2020

Buna ziua tuturor, La Multi Ani cu mult belsug!
Intentionez sa inscriu un brevet la OSIM via PCT(Patent Cooperation Treaty)
Prin lege sant obligat sa fiu reprezentat de un consilier,acest lucru a fost bine verificat de mine.
Am contactat multi consilieri si exista urmatoarele scenarii:
1.nu mi-au raspus la email.
2.Mi-au raspuns ca nu sant disponibili.
3.Refuza cooperarea (din motive necunoscute).
4.Refuza cooperarea pentru ca ma invita sa semnez documente la sediul lor si eu nu ma pot deplasa.
5.Refuza sa coopereze pentru ca ei nu fac PCT(Patent Cooperation Treaty)
6.Refuza sa coopereze pentru ca ei inregistreaza numai documentatia facuta de ei.
Dat fiind ca prin lege sant obligat sa fiu reprezentat de un consilier dar din motivele explicate de mai sus consilierii nu mi-au raspuns, nu sant disponibili sau literal nu vor sa coopereze, am dreptul sa ma reprezint eu insami.
Am nevoie sa stiu ce lege imi da acest drept.
Răspunde
 10-01-2020
Vizitator

Reprezentarea obligatorie prin mandatar autorizat – avocat sau consilier juridic trebuie prevazuta in mod expres de lege.

Daca legea nu prevede in mod expres acest lucru atunci reprezentarea prin mandatar autorizat in cadrul procedurilor in fata OSIM nu poate fi decat una facultativa.

Art.39 alin.1 din Legea nr.64/1991 privind brevetele de inventive prevede ca: În procedurile în fața OSIM solicitantul cererii, cesionarul sau titularul ori o altă persoană interesată POATE FI (si nu ca TREBUIE SA FIE) reprezentată printr-un mandatar, în baza unei procuri înregistrate la OSIM, în condițiile și la termenele prevăzute de regulamentul de aplicare a prezentei legi.

Ca un exemplu in acest sens, va pot spune ca in procesul civil conform Vechiului cod de procedura civila in recurs era obligatorie reprezentarea partii (recurentului) prin avocat.

Presupun ca in prezent conform Noului cod de procedura civila, nu mai este obligatorie reprezentarea partii (recurentului) prin avocat, ci aceasta reprezentare este numai facultativa.

In temeiul prevederilor art.39 alin.1 din Legea nr.64/1991 privind brevetele de inventie, reprezentarea prin mandatar autorizat in cadrul procedurilor in fata OSIM este una facultative si da, dvs va puteti reprezenta singura in cadrul acestor proceduri.

Dvs. puteti apela la un consilier juridic in proprietate industriala numai pentru consultanta, pentru a obtine unele informatii de natura juridica, astfel incat sa va reprezentati cat mai bine in proces.
Răspunde
 10-01-2020
Vizitator
Eu consider ca un avocat, un consilier juridic, un consilier juridic in proprietate industriala trebuie sa fie platit de cilentul sau pentru consultanta juridica, sfaturile si informatiile juridice pe care i le ofera si nu pentru faptul ca trebuie sa lupte in instanta ca sa ii castige procesul.

In instanta lupta pentru castigarea procesului trebuie data numai de partile din proces (reclamant si parat) care sa spuna in fata instantei de judecata tot ceea ce considera ele ca trebuie spus raspunzand la intrebarile adresate de judecator, parti care cu cat sunt mai bine informate din punct de vedere juridic cu atat vor avea sanse mai mari in castigarea procesului.
Răspunde
 10-01-2020

In primul post am precizat "Prin lege sant obligat sa fiu reprezentat de un consilier, acest lucru a fost bine verificat de mine" deoarece am domiciliul stabilit in strainatate si conform lg64rep2007 Art 39 alin 2 << Pentru persoanele menționate anterior, care nu au domiciliul sau sediul pe teritoriul României, reprezentarea prin mandatar este obligatorie....,.....>>, deci desi nu am precizat unde am domiciliul stabilit, am precizat ca am verificat faptul ca sant obligat sa fiu reprezentat de un consilier.Dvs nu stiati acest lucru, cred ca trebuia sa precizez de la inceput, imi cer scuze pentru neclaritate.

Revin, in cazul scenariilor din primul post ,(consilierii nu mi-au raspuns, nu sant disponibili sau literal nu vor sa coopereze), am dreptul sa ma reprezint eu insami.
Am nevoie sa stiu ce lege imi da acest drept si cum pot pune in aplicare legea.
Răspunde
 09-05-2022
Vizitator
Buna ziua as dori sa stiu daca pot reprezenta o persoană necunoscatoate de carte in instanta de judecata pentru ca a fost înșelat
Răspunde
 09-05-2022
Vizitator
@George

Da, puteti reprezenta partea vatamata in fata instantei, pentru aceasta aveti nevoie de un mandat special de reprezentare. In ciuda acestui fapt, nu veti putea exercita drepturile ce trebuie exercitate personal de persoana in cauza (de exemplu, ascultarea persoanei vatamate de catre instanta), iar daca organul judiciar va considera obligatorie sau necesara infatisarea in persoana a celui vatamat, acesta va trebui sa se prezinte personal in fata judecatorului/instantei.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.