Ești aici > Forum > Codul fiscal - taxe şi impozite

Facturi emise de client in numele furnizorului pers.fiz.

Forum întrebări juridice - Codul fiscal - taxe şi impozite
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 02-08-2020

Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti ce parere aveti despre urmatoarea situatie.
Un mare magazin online din Olanda colaboreaza cu afiliati din toata lumea pentru a isi vinde produsele.
Concret , un afiliat care trimite un client magazinului din Olanda va primi un procent din valoarea comenzii clientului respectiv.
Problema e modul de colaborare al firmei olandeze care trimite banii in contul bancar al afiliatului si EMITE FACTURA CU EMITENT AFILIATUL SI CLIENT FIRMA OLANDEZA PENTRU SERVICII MARKETING AFILIAT.
Nu conteaza daca afiliatul este persoana fizica sau companie ; acesta se trezeste cu o factura emisa de el pentru firma olandeza.
Am citit pe forumuri ca multi astfel de afiliati (care primesc sume relativ mici de la firma olandeza) nu declara nimic invocand ca facturile respective nu sunt legale deoarece ei sunt simple persoane fizice si nu pot emite o factura conform legii romanesti.
Mi se pare cel putin dubioasa situatia.
Normal si legal ar fi ca afiliatii sa isi faca PFA sau SRl sau alta forma.
Dar daca firma olandeza considera ca pot colabora fara aceste forme de organizare , si chiar colaboreaza , este sau nu legal si de ce?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.