Ești aici > Forum > Codul fiscal - taxe şi impozite

Detalii privind CCC cu venituri din strainatate

Forum întrebări juridice - Codul fiscal - taxe şi impozite
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 28-01-2021
Vizitator
Buna ziua,

Am o intrebare legata de acordarea indemnizatiei de crestere a copilului (CCC).

Urmeaza sa nasc in Aprilie (20-25) si in ultimele 24 luni anterioare nasterii copilului am cele 12 luni necesare pt acordarea CCC (partial din angajare in romania si partial din vechiul CCC de la primul copil).

In anul 2020 am si alte venituri din activitati independente realizate printr-o intreprindere in SUA ( care este pe numele meu) dar sunt obligata sa platesc si in Romania CAS, CASS si diferenta de impozit pe baza metodei dublei impuneri.

Aceste venituri vor fi declarate la ANAF in cursul lunii Martie. Intrebarea mea este: se cumuleaza pt CCC aceste venituri din activitati independente realizate in SUA?

Am citit OUG 110/2010 dar nu se face niciun fel de precizare cu privire la "sursa" veniturilor daca sunt din romania/UE sau din afara si de aceea am nevoie de o informatie clara.

Multumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.