Ești aici > Forum > Codul fiscal - taxe şi impozite

PFA am depășit plafonul de 12 salarii minime. Datorez CAS și CASS proporțional?

Forum întrebări juridice - Codul fiscal - taxe şi impozite
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 23-02-2022
Vizitator
Am un PFA sistem real înființat în luna iunie 2020 și am depășit venit net plafon 12 salarii minime.
Datorez CAS și CASS proporțional cu numărul de luni de activitate sau pentru 12 luni, adică întreg anul 2020?
La înființare am completat în declarația unică proporțional cu numărul de luni de activitate.
Acum când vreau să completez declarația finală formularul nu permite completarea cu sumă mai mică decât cea corespunzătoare pentru 12 luni.
Răspunde
 23-02-2022

Dacă venitul net anual realizat din activități independente este cel puțin egal cu nivelul a 12 salarii minime brute pe țară, se datorează contribuție de asigurări sociale și contribuție de asigurări sociale de sănătate la plafonul anual de 12 salarii minime brute pe țară.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.