Ești aici > Forum > Codul fiscal - taxe şi impozite

Declaratie rectificativa PFA după angajare

Forum întrebări juridice - Codul fiscal - taxe şi impozite
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 23-02-2022
Vizitator
Am un PFA pe normă de venit înființat anul trecut în mai și în august am devenit salariată. Pot
depune rectificativă să-mi înjumătățesc norma pe declaratia unică 2022 până la 25 mai?
Răspunde
 23-02-2022
BUCURESTI

Corectarea normelor de venit pentru contribuabilii care au și calitatea de salariat sau își pierd această calitate
se face începând cu luna următoare încheierii/desfacerii contractului individual de muncă.

Aveți posibilitatea rectificării declarației unice în condițiile prevăzute de Legea nr. 207/2015 privind
Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare.

În declarația unică veți rectifica
CAPITOLUL II. DATE PRIVIND IMPOZITUL PE VENITURILE ESTIMATE/ NORMA DE VENIT A SE REALIZA ÎN ROMÂNIA ȘI CONTRIBUȚIILE SOCIALE DATORATE PENTRU ANUL 2022.

Vă rugăm să aveți în vedere că este necesar să folosiți formularul Declarație unică - privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice, conform OpANAF nr. 139/2020 și OpANAF nr. 1107/2020.
Se utilizează pentru declararea impozitului pe veniturile realizate și a contribuțiilor sociale datorate
pe anul 2019, precum și a impozitului estimat și a contribuțiilor sociale datorate, pe anul 2020. - publicat
în data de 27.01.2020)
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.