Buna ziua, In ianuarie 2022 am vrut sa platesc impozitul pe proprietati la primarie, m-i s-a inmanat un formular "Declaratie pentru completarea dosarului fiscal", in care m-i se cer date referitoare la: -numele si prenumele membrilor familiei din gospodarie; -informatii despre terenurile in proprietate (categoria lor, actele de proprietate, modul de utilizare... INDIFERENT de localitate), cladiri, anexe (suprafata si din ce sunt facute); Tin sa mentionez ca, aceste informatii sunt in posesia primariei, in marea lor majoritate, la social, la secretariat, la taxe si impozite, la agricol... Au copii dupa actele de autorizare a constructiilor in care e specificat tot, si ptr care am receptia lucrarilor. M-i s-a spus (VERBAL) ca nu pot plati impozitul daca nu completez si (IN SCRIS) ca: "daca datele introduse sunt gresite, voi fi pedepsit conform legii penale" (nespecificand care sunt articolele din lege/legi). E legal sa m-i se interzica plata impozitelor? Mentionez ca nu am nici o restanta de plata si nici amenzi neachitate. Multumesc. |
|