Ești aici > Forum > Codul fiscal - taxe şi impozite

E legal ce m-i se cere si in baza a ce?

Forum întrebări juridice - Codul fiscal - taxe şi impozite
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 10-03-2022
Vizitator
Buna ziua,
In ianuarie 2022 am vrut sa platesc impozitul pe proprietati la primarie, m-i s-a inmanat un formular "Declaratie pentru completarea dosarului fiscal", in care m-i se cer date referitoare la:
-numele si prenumele membrilor familiei din gospodarie;
-informatii despre terenurile in proprietate (categoria lor, actele de proprietate, modul de utilizare... INDIFERENT de localitate), cladiri, anexe (suprafata si din ce sunt facute);
Tin sa mentionez ca, aceste informatii sunt in posesia primariei, in marea lor majoritate, la social, la secretariat, la taxe si impozite, la agricol... Au copii dupa actele de autorizare a constructiilor in care e specificat tot, si ptr care am receptia lucrarilor.
M-i s-a spus (VERBAL) ca nu pot plati impozitul daca nu completez si (IN SCRIS) ca: "daca datele introduse sunt gresite, voi fi pedepsit conform legii penale" (nespecificand care sunt articolele din lege/legi).
E legal sa m-i se interzica plata impozitelor?
Mentionez ca nu am nici o restanta de plata si nici amenzi neachitate.
Multumesc.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.