Ești aici > Forum > Codul fiscal - taxe şi impozite

Taxa auto

Forum întrebări juridice - Codul fiscal - taxe şi impozite
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 28-12-2023
Vizitator
Bună ziua, am întâmpinat o problemă, recent am achiziționat o mașină, am făcut toate actele necesare înmatriculării, am mers la primărie, menționez ca am făcut contractul de vânzare cumpărare pe tatăl meu, așa, am mers la primărie să o înregistrez, doamna de la casierie, a luat-o în evidență pe tatăl meu, dar nu mi-a dat ștampila pe contract deoarece, m-au găsit pe mine cu amenzi, locuiesc la aceeași adresă ca și tatăl meu.
Deci, pe scurt, mașina este trecută la impozit pe tatăl meu, iar din ianuarie o să plătească impozit pe ea, dar nu am ștampilă pe contract.
Dacă eu am amenda, ai mei au de suferit, dacă stăm pe aceeași adresă?
Răspunde
 25-02-2024
Vizitator

Nu cred ca au de suferit deoarece amenda se da pe persoana pe langa adresa cu nume si prenume si cod numeric personal
Răspunde
 25-02-2024
Vizitator
Raspunderea contraventionala ca si raspunderea penala este o raspundere personala, pe persoana care pe langa adresa se identifica cu nume si prenume si cod numeric personal
Răspunde
 26-02-2024
Vizitator
Raspunderea contraventionala este o raspundere personala la fel ca raspunderea penala, adica raspunde doar persoana care a savarsit contraventia si nu poate raspunde o alta persoana in locul acesteia sau pentru aceasta.

Persoana care a savarsit contraventia se identifica pe langa adresa si prin nume , prenume si cod numeric personal.
Răspunde
 26-02-2024
Vizitator
Ordonanta 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor

Art. 11

(1) Caracterul contravenţional al faptei este înlăturat în cazul legitimei apărări, stării de necesitate, constrângerii fizice sau morale, cazului fortuit, iresponsabilităţii, beţiei involuntare complete, erorii de fapt, precum şi infirmităţii, dacă are legătură cu fapta săvârşită.

(2) Minorul sub 14 ani nu răspunde contravenţional.

(3) Pentru contravenţiile săvârşite de minorii care au împlinit 14 ani minimul şi maximul amenzii stabilite în actul normativ pentru fapta săvârşită se reduc la jumătate.

(4) Minorul care nu a împlinit vârsta de 16 ani nu poate fi sancţionat cu închisoare contravenţională sau cu obligarea la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii.

(5) Cauzele care înlătură caracterul contravenţional al faptei se constată numai de instanţa de judecată.
Răspunde
 23-04-2024

Merci de sfaturi!
Sper c-o sa ma descurc cu toate hartiile.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.