Ești aici > Forum > Codul fiscal - taxe şi impozite

Impozit pe veniturile din transferul titlurilor de valoare de la 1 ianuarie 2017

Forum întrebări juridice - Codul fiscal - taxe şi impozite
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 14-12-2016
Vizitator
Buna ziua,

Am o intrebare referitoare la impozitul pe veniturile din transferul titlurilor de valoare de la 1 ianuarie 2017 (tranzactii la bursa).
Codul fical prevede ca "in cazul veniturilor din transferul titlurilor de valoare, baza de calcul asupra careia se calculeaza CASS incepand cu anul 2017 reprezinta castigul net anual determinat ca diferenta intre castigurile si pierderile inregistrate cumulat de la inceputul anului si se impoziteaza cu o cota de 5,5%. Pierderea reportata este luata in calcul doar la calculul impozitului pe venit datorat.
Baza anuala de calcul a CASS nu poate fi mai mica decat 12 salarii minime (12*1.250 lei=15.000 lei) si mai mare decat 5 salarii medii brute inmultite cu 12 luni (5*2.681 lei*12=160.860 lei)."

Personal, nu am alte venituri impozabile in Romania, lucrez legal in afara tarii.

Din textul de mai sus inteleg ca voi plati minimum 5.5% din 15.000 lei => 825 lei, indiferent de castigul net realizat, care sa zicem ca poate fi 500 lei pe tot anul. Nepunand la socoteala impozitul de 16% (5% incepand cu anul 2017), inseamna ca voi plati mai mult decat voi "realiza" din investitia financiara.

Rationamentul meu este corect sau nu ?

Multumesc si o zi buna!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.