Ești aici > Forum > Codul fiscal - taxe şi impozite

Este obligatoriu să ai casa(singura) unde ai domiciliul pe CI

Forum întrebări juridice - Codul fiscal - taxe şi impozite
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 07-06-2016
Vizitator
Mă numesc GRIGORE VASILE cu domiciliul în Constanța, str. Corbului nr7 bl. J1, ap. 3. proprietatea numitei Cavache Silvia, însoțitorul personal fiind cu gradul dde handicap: Grav cu asistent personal, neposedând locuință nici dela stat nici proprietate privată în orașul Constanța. Mama fiind din Întorsura Buzăului înainte de a deceda, ne-am făcut aici o casă, aceasta fiind acum pe numele meu. Fiind și cardiac(STENT) din mai până spre sfârșitul lunii septembrie fug de căldură din bloc din Constanța, având paralizate piciorele, plec de la polul frigului și mă reîntorc în CONSTANȚA. Din 2003 am devenit cu handicap permanent. La Constanța sunt scutit de taxe, inclusiv pe autoturism care fost adaptat, însă Primăria din Întorsura Buzăului refuză să mă scutească pe impozitul pe clădire, mai mult anul acesta mi l-a dublat(casa fiind ecologică-din lemn). Deși am arătat și Art. 7(1), din Legea nr. 448/2006, acordarea drepturilor persoanelor cu handicap revine autorităţilor administraţiei publice locale, unde îşi are domiciliul sau reşedinţa persoana cu handicap. Scutirile de la plata obligaţiilor fiscale se aplică persoanelor cu handicap grav sau accentuat. Iată care sunt aceste scutiri:
Impozite şi taxe locale
Persoanele cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de plata: a) impozitului pe veniturile din salarii; b) impozitului pe clădire şi teren; c) taxei pentru autoturisme, motociclete cu ataş şi mototricicluri (cu condiţia ca acestea să fie adaptate handicapului); d) taxei etcc, etc., MI S-A SPUS LA FINANCIAR,, CĂ NU AM NICI O ȘANSĂ,,. Aș dori să aflu dece nu se respectă o lege Europeană la Întorsura Buzăului, sau eu am interpretat-o eronat.
Cu respect
Grigore Vasile basil.grigore@gmail.com
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.