Ești aici > Forum > Codul fiscal - taxe şi impozite

Recuperare penalitati la intretinere cf art 1506-1509 din codul de procedura fiscala

Forum întrebări juridice - Codul fiscal - taxe şi impozite
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 15-09-2016
Vizitator
In data de 12.03.2016 Comitetul Executiv al asociatiei de proprietari cu o prezenta de 3 persoane din 5, a emis Decizia nr 1 prin care stabileste ca, citez:

“ Avand in vedere prevederile Art 30 alin (1) din Legea 230/2007 privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, Comitetul Executiv adopta urmatoarele decizii:
(...)
Art 2. Avand in vedere prevederile Art. 25 alin (1) din HG 1588/2007 conform careia suma penalitatilor nu poate depasi suma cotei restante la care s-a aplicat, incepand cu data prezentei, cota de contibutie la cheltuielile asociatiei calculata pentru fiecare proprietar va fi achitata/incasata astfel:
- Pana la achitarea penalitatilor, astfel incat acestea sa nu depaseasca cota restanta cota de contributie lunara sau suma care se vrea de achitat) va fi incasata in parte egala cu penalitatile
Ex la o suma achitata in valoare de 100 lei administratorul va incasa cu evidentiere clara pe chitanta 50 lei cota + 50 lei penalitati restante
- Daca penalitatile sunt mai mici decat cota restanta, cota de contibutie lunara (sau suma care se vrea de achitat) va fi incasata in parte de 80/20%
Ex la o suma achitata in valoare de 100 le administratorul va incasa cu evidentiere clara pe chitanta 80 lei cota + 20 lei penalitati restante”.

Am solicitat lamuriri Presedintelui asociatiei de proprietari si acesta raspunde ca decizia a fost luata in conformitate cu prevederile Art 30 (1) lit j) din legea 230/2007 deoarece Comitetul executiv stabileste sistemul propriu de penalizari pentru restantele ce privesc cheltuielile asociatiei.

Am studiat legea 230/2007 privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari precum si HG 1558/2007 cuprinzand Normele metodologice de aplicare a legii, si nu am gasit vreun articol care sa reglementeze explicit acest mod de recuperare al penalitatilor.

La o discutie ulterioara, presedintele asociatiei de proprietari nu m-a putut lamuri asupra modului de alegere al impartirii sumei care se doreste de achitat in procentele de plata mentionate in decizie (50/50% si 80/20%).

Este decizia de mai sus legala? Unde si cum poate fi contestata?

De la Primarie mi s-a spus ca decizia respecta art 1506-1509 din codul de procedura fiscala si poate fi contestata doar in instanta
multumesc pentru timpul acordat.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.