Buna ziua, Am o intrebare si poate ma poate ajuta cineva. Acum cativa ani, din cauza ca sotul meu era administrator unic intr-o firma, a solicitat ajutorul mamei mele, pentru a doua firma. Si anume, ea sa intre asociat si administrator , cu un aport de 2% parti sociale. Mama mea a acceptat in ideea ca ma ajuta pe mine. Intre timp am divortat, firma unde mama este administrator ...fictiv nu a mai platit taxele la stat. Fostul meu sot a dat dispozitii clare in firma ca nici un ban sa nu fie dat fara stirea lui. Acum, mama s-a trezit acasa cu somatie executorie de la ANAF in suma de 16.000 lei si nu stie ce sa faca. Care este raspunderea administratorului..daca ea in contractul de societate apare doar cu 2% parti sociale. Anul trecut mama a deschis proces prin instanta pentru a putea sa iasa din acea firma. Va rog sa imi dati un sfat, cum, pe cale legala, prin instanta, sa se evite executarea mamei mele. Suma de 16.000 lei ar trebui platita de fostul meu sot, pentru ca el s-a folosit de banii si activele firmei. Mentionez ca la aceasta ora, firma nu detine active care ar putea fi executate de ANAF. Cum sa fac? Multumesc ! |
|