Ești aici > Forum > Codul fiscal - taxe şi impozite

Plătitor Tva persoana fizica

Forum întrebări juridice - Codul fiscal - taxe şi impozite
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 13-12-2018
Vizitator
Buna ziua.va rog sa ma ajutati cu un raspuns !

În anul 2017 ,luna ianuarie, am achiziționat un teren pe care am construit in cursul anului si am vândut imobilul în decembrie 2017 cu suma de 76.000 euro.

Tot în anul 2017 ,luna august, mama a achiziționat un teren, a construit un imobil in cursul aceluiași an si a vândut în luna februarie 2018 cu suma de 76500 euro.precizez ca in cursul anului curent nu s a mai făcut vreo vanzare pe numele mamei.

In anul 2018,luna ianuarie,eu am cumpărat 2 loturi de teren,( unul l am cedat cu act de donație către sora mea, am explicat mai sus),iarăși pe unul am construit si am vândut în luna septembrie cu suma de 88.000 euro
Pe terenul donat ,sora mea a construit si ea si a vândut în luna Decembrie anul in curs cu suma de 89000.

Va cer o parere vizavi de plata de tva in această situație !
Ținând cont că s a realizat cate o vanzare pe an,intram la plata de tva?
Organele fiscale controlează si anii precedenți?
Va multumesc anticipat!
Răspunde
 14-12-2018
Vizitator

Dvs, mama dvs si sora dvs aveti fiecare cate un PFA sau cate un SRL infiintate din 2017 care au ca obiect de activitate constructia si vanzarea de locuinte?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.