Ești aici > Forum > Codul muncii şi litigii de muncă

Angajare-Inchidere firma.

Forum întrebări juridice - Codul muncii şi litigii de muncă
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 14-02-2020
Vizitator
Salut comunitate.

La 1 Noiembrie am inceput sa lucrez la o companie cu domeniu in inginerie. La nici trei saptamani de la angajare, reprezentanti din conducere vin si anunta ca firma isi va incheia activitatea pana in vara.

In clipa de fata am trecut deja de cele 90 de zile de proba, fiind totusi pastrat fiindca au nevoie de " pulime" sa le termine comenzile.

Intrebarea mea este daca in codul muncii exista articol sau articole unde se specifica daca angajatorul are voie sa faca angajari desi urmeaza sa " inchida carciuma"

Avand in vedere ca am fost pus in situatia de a intra in instabilitate profesionala si financiara din lipsa lor de profesionalism, am dreptul sa cer ceva compensatii ?? Mai mentionez ca totusi ni sa promis cate un salariu compensaroriu la final.

Merci si astept pareri.
Răspunde
 19-02-2020
Vizitator

1.In cazul in care firma are probleme financiare prin neplata datoriilor care se tot acumuleaza,

2.aceasta poate deschide procedura insolventei si poate intra mai intai in procedura de reorganizare conform legii,

3.cand in vederea redresarii firmei din punct de vedere financiar, administratorul special care este chiar organul de conducere al firmei, impreuna cu administratorul judiciar pot face anumite disponibilizari,

4.si daca firma reuseste sa isi revina din punct de vedere financiar, administratorul special al firmei (organul de conducere si administrare, reprezentantul legal al firmei) poate face noi angajari, pentru continuarea activitatii firmei.

Jurist
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.