Ești aici > Forum > Codul muncii şi litigii de muncă

Sărbători legale lucrate nepontate

Forum întrebări juridice - Codul muncii şi litigii de muncă
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 15-02-2020
Vizitator
Am și eu o nelămurire, lucrez în ture 12/24-12/48,pe data de 24.01.2020 a fost sărbătoare legală (liber de la stat) eu am fost de zi la serviciu, societatea unde lucrez mi-a plătit ziua dar nu mi-a pontat orele din ziua respectivă, și după aceea am fost nevoit să recuperez ziua respectivă. De ce? Spunându-mi că nu îmi ies orele pe luna respectivă. Mulțumesc!
Răspunde
 07-06-2020
Vizitator

Ziua respectiva a fost o zi de sarbatoare legala in care dvs nu trebuia sa lucrati conform legii, dar totusi ati lucrat astfel ca orele lucrate v-au fost platite de catre angajator dar nu v-au fost pontate.
Răspunde
 07-06-2020
Vizitator
Banii platiti pentru orele lucrate in ziua respectiva nu au fost impozitati, deoarece nici orele nu au fost pontate si nu pot constitui vechime in munca, dar toti banii au intrat in buzunarul dvs.

Avantaje si dezavantaje.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.