Ești aici > Forum > Codul muncii şi litigii de muncă

Retrogradarea din functie

Forum întrebări juridice - Codul muncii şi litigii de muncă
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 26-06-2020

Buna ziua. Sunt angajat intr-o firma pe o functie mai inalta.
In momentul de fata sunt inca in somaj tehnic urmand ca pe 1 iulie sa incep munca. Am fost informat insa ca din cauza pandemiei firma a suferit economic si mi-au propus sa semnez un aditional care implica retrogradarea din functie pe o perioadă de cateva luni pana isi vor reveni financiar.
Nu am acceptat si in acel moment mi-au spus ca cealalta varianta este desfiintarea postului si concedierea. Este la alegerea mea daca ma conformez cu retrogradarea daca nu va urma concedierea.
Pot face ceva in aceasta privinta sa o duc la capat?
Răspunde
 27-06-2020
Vizitator

In perioada aceasta a pandemiei majoritatea firmelor au motive intemeiate sa desfiinteze posturi, deci daca va ganditi la o eventuala contestatie a deciziei de concediere, parerea mea este ca sansele de admitere sunt mult mai mici decat intr-o perioada economica normala.
Faptul ca vi s-a propus o alternativa, respectiv, o retrogradare, reprezinta totusi un plus la angajatorul dv. pentru ca foarte multi patroni au facut concedieri fara sa ofere asemenea variante.
Parerea mea este sa acceptati oferta angajatorului macar temporar sau pana va gasiti un alt loc de munca.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.