Ești aici > Forum > Codul muncii şi litigii de muncă

Refuz eliberare adeverinta

Forum întrebări juridice - Codul muncii şi litigii de muncă
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 19-08-2020
Vizitator
In perioada 1983 - 2000, angajat al respectivului angajator, am beneficiat si de adosuri salariale in acord global, in baza Legii nr.54/1974 art 12 si a contractului colectiv de munca,adaosuri pentru care angajatorul a platit asigurarile sociale si pensia suplimentara.
Pentru intocmirea dosarului de pensie am depus o adeverinta emisa de angajator in 11 Martie 2011, iar HG nr. 257 - care reglementeaza forma acestor adeverinte s-a publicat in 28 Martie 2011.
In prezent, serviciu resurse umane al angajatorului - desi mi-a solicitat, in afara unei cereri oficiale, desigur -, copie dupa CI, Carnet de munca si respectiva adeverinta, refuza sa-mi emita o adeverita care sa o anuleze pe cea veche si conforma cu cerintele HG nr. 257/2011, decat daca i-i predau originalul vecii adeverinte - document depus la CNPP in dosarul de pensionare.
Mentionez ca am transmis prin e-mail catre angajator toate documentele solicitate.

Ce demersuri ar trebui sa fac pentru a intra in posesia respectivei adeverinte.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.