Ești aici > Forum > Codul muncii şi litigii de muncă

Contributie la cresterea si educarea copilului, dupa implinire 18 ani.

Forum întrebări juridice - Codul muncii şi litigii de muncă
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 14-07-2021
Vizitator
Buna ziua,

Sunt divortat si am un copil care a implinit varsta de 18 ani, insa continua studiile, este in clasa a XII-a.
Am in acelasi timp o poprire pe salar, de la un executor judecatoresc, ca urmare a unei sentinte civile.

Angajatorul nu doreste sa ia in calcul contributia mea la cresterea si educarea copilului, la calculul sumei de plata catre executorul judecatoresc.
Adica 33% vs "50% - contributie la cresterea si educarea copilului".

As dorii sa aflu cum ma sfatuiti sa procedez?

Multumesc mult,
Nicolae MIHOC
Răspunde
 09-02-2022

Înseamnă că executorul nu a ținut cont (sau nu știa) de contribuția respectivă și angajatorul dorește doar să respecte ce îi cere executorul judecătoresc ca să nu aibă probleme. Încercați să discutați cu executorul judecătoresc să emită o nouă somație în care să țină cont de obligația de întreținere pe care o plătiți și dacă nu găsiți înțelegere, faceți o contestație la executare care se depune la judecătorie.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.