Ești aici > Forum > Codul muncii şi litigii de muncă

Când mă pot pensiona ?

Forum întrebări juridice - Codul muncii şi litigii de muncă
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 31-05-2023

Buna ziua! Sunt născută în 71 și am lucrat din februarie 1990 până în aprilie 2012 in panificație( fabrică de pâine). Am dreptul la drupă și dacă da, când mă pot pensiona? Vă mulțumesc anticipat!
Răspunde
 31-05-2023

Elena Enescu a scris pe 31-05-2023:
Buna ziua! Sunt născută în 71 și am lucrat din februarie 1990 până în aprilie 2012 in panificație( fabrică de pâine).Apoi am lucrat din aprilie 2012 până în ianuarie 2018 la un PECO. Am dreptul la grupă și dacă da, când mă pot pensiona? Vă mulțumesc anticipat!
Răspunde
 31-05-2023
Vizitator
Cred ca grupele de munca si conditiile de munca trebuie sa fie trecute, specificate in cartea dvs de munca.

Deci uitati-va in cartea dvs de munca sa vedeti cum este locul de munca pe care l-ati avut: cu grupe/conditii sau fara grupe/conditii sau in conditii normale de munca.
Răspunde
 31-05-2023
Vizitator
Cred ca grupele de munca si conditiile de munca trebuie sa fie trecute, specificate in cartea dvs de munca.

Deci uitati-va in cartea dvs de munca sa vedeti cum este locul de munca pe care l-ati avut: cu grupe/conditii sau fara grupe/conditii (adica in conditii normale de munca).
Răspunde
 31-05-2023
Vizitator
Daca nu in cartea de munca atunci in adeverinta angajatorului dupa Revisal.
Răspunde
 31-05-2023
Vizitator
Puteti obtine o adeverinta cu vechimea in munca conform Revisal direct de la casa judeteana de pensii daca va adresati cu o cerere: si in adeverinta eliberata pe langa vechimea in munca (anii lucrati) trebuie sa fie trecute si grupele 1,2,3 si conditiile de munca speciale, deosebite, normale.
Răspunde
 31-05-2023
Vizitator
Activitatile in conditii speciale de munca (grupa 1 de munca) sunt prevazute in mod expres in anexa la legea pensiilor publice 263/2010 iar activitatile in conditii deosebite de munca (grupa 2 de munca) sunt stabilite prin Hotarare de Guvern (care se poate modifica in timp si pe cale de consecinta se modifica si activitatile in conditii deosebite de munca sau in grupa 2 de munca).

De aceea este important cum a trecut angajatorul activitatea dvs in contractul de munca, in cartea de munca si in revisal: cu grupe si conditii de munca sau fara grupe si conditii de munca (conditii normale de munca).
Răspunde
 31-05-2023
Vizitator
Activitatile in conditii speciale de munca (grupa 1 de munca) sunt mai usor de cunoscut pentru ca sunt prevazute expres in anexa la legea pensiilor publice 263/2010, dar activitatile in conditii deosebite de munca (grupa 2 de munca) sunt mai greu de cunoscut pentru ca se stabilesc prin Hotarare de Guvern care se modifica in timp (si pe cale de consecinta si aceste activitati de conditii deosebite si grupa 2 de munca se modifica in timp).

De aceea este important cum a trecut angajatorul activitatea dvs in contractul de munca, in cartea de munca si in revisal: cu conditii si grupe de munca sau fara conditii si grupe de munca (conditii normale de munca sau grupa 3 de munca).
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.