Sunt profesor titular din gr.I. In 2022 mi s-a scazut abuziv calificativul de catre CA de la FB ( dat de Comisia de verificare a Fisei de autoevaluare) la B, iar metodologia prevede ca trebuie FB in ultimii 5 ani pentru a continua activitatea dupa 65 ani. Este primul B din viata mea. Scaderea punctajului de catre CA s-a facut cu nerespectarea procedurilor, fara Nota de fundamentare, fara PV al sedintei CA comunicat. Actul emis cu B nu are specificata calea de atac si rastimpul respectiv. Am depus contestatie in care am solicitat toate actele. Nu le-am primit. Contestatia a fost respinsa pe motiv ca nu am depus-o in 2 zile lucratoare, invocandu-se art.12 al. 2 din Metodologia de evaluare a activitatii personalului didactic personalului didactic… OMENCS 6.143/ 1.11.2011 completata si modificata prin OME 3189/202, articol care are alta prevedere, deci nu exista. Hotararea CA 27/ 7.09.2022 act administrativ unilateral, care este lovit de nulitate deoarece membrii acestuia s-au antepronuntat prin scaderea calificativului de la „Foarte Bine” la „Bine” neluand in considerare Raportul comisiei de cercetare disciplinară prealabilă numită prin decizia nr. 180 din 21.06.2022, raport care nu mi-a fost comunicat nici pana in prezent. Cercetarea a fost ceruta pe baza a 2 reclametii ale parintilor a 2 elevi declarati corigenti, prin care se cerea inlocuirea mea din comisia de corigenta. Am fost indepartata din comisie cu nerespectarea prevederilor legale, pe motivul invocat de parinti ca ar exista „un conflict” (!). Cercetarea nu s-a finalizat cu nicio sanctiune, darr CA mi-a scazut punctajele cu 4 p. tocmai ca sa fie B. Votul nu a fost „secret” pentru ca un membru era online etc. Raportul acestei comisii era dovada clara ca hotararile CA au fost luate in baza unor „plangeri” nefondate si mincinoase pe care membrii CA le-au luat in considerare si au diminuat abuziv calificativul si in consecinta s-au antepronuntat. In Ianuarie 2023 am solicitat mentinerea in activitate. Prin Hotararea CA 1/19.01.2023 am primit refuz pe motiv ca nu am FB in ultimii 5 ani. Am depus conestatie la ISJ, for superior specificand nelegalitatile. Nu au cercetat legalitatea ci am primit un raspuns numai pe e-mail, nu decizie, prin care CA mentine Hotararea CA 1/ 19.01.2023 fara nota de fundamentare nici PV, desi era obligatia lor sa cercetaze. ISJ NU a respectat procedurile cf art. 110 si art.53 al.1 si 2 din metodologia de mobilitate a cadrelor didactice iar raspunsul nr.579/1.02.2023 dovedeste incalcarea art.110 si art.53 al.2. Am introdus actiune in Contencios iar instanta m-a obligat sa timbrez toate actele subsecvente, desi este litigiu de munca scutit de taxe de timbru. Am solicitat suspendareaefectelor juridice ale Hotararii CA 1/ 19.01.2023 care are la baza Hotararea CA 27/ 7.09.2022 nelegala. Sunt in faza de recurs impotriva respingerii suspendarii la care nu s-a dat termen , iar fondul va fi judecat in noiembrie. Actele subsecvente sunt anulate ca netimbrate. Suntem in litigiu pentru anulare acte administrtive si in apel pentru suspendare efect juridic decizie de refuz de continuitate, datorita punctajului scazut (abuziv, nerespectarea procedurilor). Parata nu s-a conformat dispozitiilor instantei la comunicarea actiunii, iar intampinarea are totate actele neconforme –lipsa „conform cu originalul”. Instanta nu s-a pronuntat pe aceasta neconformitate si a respins cererea mea de a fi depusa Nota de fundamentare a scaderii calificativului si PV legal al CA. Avocatul paratei a recunoscut in instanta ca nu exista Nota de fundamentare ( in ce cazuri se scad punctajele din Fisa de autoevaluare si documentele aferente). Am primit acum cateva zile prin mail o decizie de incetare a contractului de munca peste varsta de 65 ani in timp ce sunt in concediu legal. Trebuie sa contest decizia ca nula? Pot cere ordonanta presedentiala? Cum pot sa-mi pastrez locul de munca pana la finalizarea procesului? Nu am gasit temei de drept. Imi pierd si titulatura si dreptul la munca iar eventuala decizie de pensionare poate dura 2-3 luni. Astept sfaturile dvs. Multumesc anticipat. |
|