Ești aici > Forum > Codul muncii şi litigii de muncă

Concediu medical, platit sau nu?

Forum întrebări juridice - Codul muncii şi litigii de muncă
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 27-08-2012
Vizitator
Buna ziua! as vrea sa stiu si eu daca angajatorul este obligat sa plateasca concediul medical, sau exista vreo lege prin care nu-i obliga sa-l plateasca. Eu am fost in concediu medical si imi tot spun ca e cate ceva in neregula cu concediul medical. Multumesc!
Răspunde
 27-08-2012
Vizitator

Vedeţi OUG nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate.

În CAPITOLUL VII, "Alte dispoziţii privind indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate", se stabileşte că:

(1) Indemnizaţiile pot fi solicitate pe baza actelor justificative, în termen de 90 de zile de la data de la care beneficiarul era în drept să le solicite.
(2) Cuantumul indemnizaţiilor solicitate potrivit alin. (1) se achită la nivelul cuvenit în perioada prevăzută în certificatul medical.

Găsiţi o speţă recentă despre plata concediului medical aici:

Plata indemnizaţiei concediului medical Asistenţă şi asigurări sociale
Răspunde
 04-02-2013
Vizitator
In ce conditii un angajator nu poate plati concediul medical unui angajat
?
Răspunde
 26-01-2015
Vizitator
momentan lucrez si cel la care lukrez mia cerut concediu medical pt o zi, ma durut spatele si lam anuntat ka nu pot lukra!!! si iam yis ka nu se poate deoarece nu am fost internat
am zis ca daca o sa fac rost sa mil plateasca si mia yis ka nu mil plateste!! dar sai duk concediul!!!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.