Ești aici > Forum > Codul muncii şi litigii de muncă

Valoarea unui tichet de masa in 2012

Forum întrebări juridice - Codul muncii şi litigii de muncă
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 03-01-2012

Buna ziua,

Tocmai am terminat facultatea si m-am angajat de curand (la sfarsitul lui decembrie) la o societate multi-nationala care ofera pe langa salariul normal si tichete de masa.^_^

Pentru ca nu am primit niciun salariu pana acum si este o intrebare cam indiscreta sa o adresez noilor colegi, as vrea sa stiu care este valoarea acestor tichete de masa, ma intereseaza bineinteles valoarea actuala, pe anul 2012

va multumesc si va doresc un an nou fericit!:-D
Răspunde
 03-01-2012
Bucuresti

Roxana, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 9 lei (RON) conform art. 3 din legea 142 1998 a tichetelor de masa actualizata cu ultimele modificari si completari.

Deci, este prevazuta doar o limita superioara privind valoarea, tichetul de masa putand avea orice valoare sub acesti 9 lei. Dar, nu poti primi, spre exemplu, un tichet de masa in valoare de 10 lei B-)

Aceasta valoare nominala poate fi insa indexată semestrial cu indicele preţurilor de consum, înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Naţional de Statistică.
Răspunde
 03-01-2012

Multumesc ft mult,sincera sa fiu ma asteptam la o valoare mai mare petru ca nici restul pachetului salarial nu este senzational, dar asta este sa ne bucuram ca avem un loc de munca X-D
Răspunde
 21-04-2012
Vizitator
tichetele ar trebui marite e lumea saraca clasa muncitoare nu are nimic nare drepturi
Răspunde
 27-05-2012
Vizitator
Vizitator a scris pe 21-04-2012:
tichetele ar trebui marite e lumea saraca clasa muncitoare nu are nimic nare drepturi
este normal ca pe perioada preavizului de 60 de zile sa nu beneficiez de bonuri de masa daca contractul colectiv spune ca in perioada de preaviz beneficiez de toate drepturile la zi.
Răspunde
 29-08-2012
Vizitator
Acum ca nu mai sunt sa schimbat majoritatea in parlament de ce se mai mentine impozitul pe bonurile valorice ?????
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.