Ești aici > Forum > Codul muncii şi litigii de muncă

Probleme la incetarea contractului de munca

Forum întrebări juridice - Codul muncii şi litigii de muncă
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 14-12-2012
Bucuresti

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
La data de 19.11.2012 am depus la sediul societatii S.R.L. cerere de incetare contract de munca incepand cu data de 03.12.2012,conf.art.55 lit.b din Codul Muncii, respectand perioada de preaviz din contractul individual de munca.
In aceeasi zi am depus si cerere de C.O. pt. perioada 26.11-29.11.2012.
N-am primit niciun raspuns. In saptamana 26.11-30.11.2012 am lipsit de la serviciu.
In data de 03.12.2012 m-am prezentat la sediul societatii pt. lichidare.
Administartorul firmei m-a intrebat de ce am lipsit pe data de 30.11.2012, pt. care nu am solicitat C.O., fara sa-mi comunice altceva in legatura cu cererile mele. In data de 04.12.2012 societatea a trimis, recomandat prin posta, convocare pt. cercetare disciplinara in ziua de 07.12.2012, recomanadata pe care am ridicat-o in 13.12.2012. In aceasta se mentioneaza ca nu au fost aprobate cererile mele, deci am lipsit nemotivat.
Va rog sa-mi spuneti daca cerea de incheiere C.I.M. nu a fost aprobata, poate deveni unilaterala, deci contractul se poate desface prin demisie? Cum trebuie sa raspund acestei adrese? Mentionez si ca nu am primit salariul cuvenit pentru perioada in cauza.
Multumesc
Răspunde
 18-12-2012
Vizitator

In cazul in care ai lipsit de la servici mai multe zile consecutive intr-o luna
Răspunde
 03-08-2013
Vizitator
Mihaela Popescu a scris pe 14-12-2012:
La data de 19.11.2012 am depus la sediul societatii S.R.L. cerere de incetare contract de munca incepand cu data de 03.12.2012,conf.art.55 lit.b din Codul Muncii, respectand perioada de preaviz din contractul individual de munca.
N-am primit niciun raspuns. In saptamana 26.11-30.11.2012 am lipsit de la serviciu.
Administartorul firmei m-a intrebat de ce am lipsit pe data de 30.11.2012, pt. care nu am solicitat C.O., fara sa-mi comunice altceva in legatura cu cererile mele. In data de 04.12.2012 societatea a trimis, recomandat prin posta, convocare pt. cercetare disciplinara in ziua de 07.12.2012, recomanadata pe care am ridicat-o in 13.12.2012. In aceasta se mentioneaza ca nu au fost aprobate cererile mele, deci am lipsit nemotivat.
Va rog sa-mi spuneti daca cerea de incheiere C.I.M. nu a fost aprobata, poate deveni unilaterala, deci contractul se poate desface prin demisie? Cum trebuie sa raspund acestei adrese? Mentionez si ca nu am primit salariul cuvenit pentru perioada in cauza.
Multumesc
Răspunde
 03-08-2013
Vizitator
OLIVIA a scris pe 03-08-2013:
Mihaela Popescu a scris pe 14-12-2012:
Multumesc
Răspunde
 31-03-2014
Vizitator
Va rog sa ma ajutati.postul meu de femeie de servici s-a desfiintat, am semnat preavizul de 20 de zile,iar dupa aceea patroana mi-a comunicat ca in perioada preavizului trebuie sa lucrez la 40 km distanta de casa,pt. ca nu are altceva de lucru pt. mine. Eu am refuzat, dar nu stiu ce-mi poate face.Vreau doar sa-mi faca lichidarea. Se poate?
Răspunde
 15-04-2019
Vizitator
M-Am angajat acum 2luni luni când am vorbit de salariul minim .Acum o săptămână mi-a dat contractul de munca am văzut ca scrie fracție 100 ore și salariul brut 100 lei. Puteți sa-mi explicați ce înseamnă ăsta mai exact și ceas putea sa fac mai departe?Mulțumesc.
Răspunde
 15-04-2019
Vizitator
M-Am angajat acum 2luni luni când am vorbit de salariul minim .Acum o săptămână mi-a dat contractul de munca am văzut ca scrie fracție 100 ore și salariul brut 100 lei. Puteți sa-mi explicați ce înseamnă ăsta mai exact și ceas putea sa fac mai departe?Mulțumesc.
Răspunde
 15-04-2019
Vizitator
Raspuns pentru dna MIHAELA POPESCU:

Pentru ziua de 30.11.2012 - angajatorul va poate sanctiona disciplinar, deoarece dvs ATI LIPSIT NEMOTIVAT de la serviciu (nu ati depus o cerere de C.O. pentru ziua respectiva).

Pentru perioada 26.11-29.11.2012 in care ati depus la angajator o cerere de C.O., angajatorul era obligat sa va plateasca salariul.

Daca cererea dvs de incetare a C.I.M. din data de 19.11.2012 nu a fost aprobata de angajator atunci in temeiul ART. 81 CODUL MUNCII - cererea dvs. poate fi considerata o DEMISIE (un act unilateral din partea dvs) pe care angajatorul era obligat sa o aprobe deoarece demisia nu trebuie motivata si dvs ati respectat termenul de preaviz (art.81 Codul muncii).

Incepand cu data de 03.12.2012 C.I.M trebuia sa inceteze prin demisie, dvs nu trebuia sa va mai duceti la serviciu incepand cu aceasta data si angajatorul nu trebuia sa va mai plateasca salariul incepand cu data de 03.12.2012.

Daca dvs ati continuat sa lucrati si dupa data de 03.12.2019, atunci angajatorul trebuia sa va platesca salariul pentru perioada in care ATI LUCRAT si dvs daca mai lucrati in prezent la acelasi angajator trebuie sa depuneti O NOUA DEMISIE (in baza art. 81 Codul muncii) care va duce la incetarea C.I.M. dintre dvs si angajator DUPA IMPLINIREA termenului de preaviz stabilit in contractul de munca.
Răspunde
 15-04-2019
Vizitator
Raspuns pentru dnul VASILE MARIAN:

Daca in contractul dvs de munca scrie 100ore/100lei sau daca scrie 100lei/100ore inseamna acelasi lucru : dvs sunteti platit cu UN LEU pentru O ORA LUCRATA.

Daca intr-o zi lucrati 8 ore in acea zi trebuie sa primiti de la angajator 8lei adica: 8 ore lucrate * 1 Leu ora = 8 lei pe zi.

Daca lucrati 20 zile intr-o luna atunci trebuie sa primiti 160 lei adica:

20 zile lucrate intr-o luna * 8 lei pe zi = 160 lei pe luna.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.