anul acesta scolar am vrut sa ma pretransfer(sa ocup un alt post in locul celui unde m-am titularizat pe baza de examen), indeplinind conditiile: professor titular cu definitivat, punctaj la dosar inregistrat la isj, inspectii la clasa sustinute, acorduri primate din partea scolilor, dar nu mi s-a permis ocuparea unui post deoarece nu detin domiciliul, ci am doar resedinta in judetul unde m-am titularizat cu examen. una din conditiile pretransferului fiind apropierea de domiciliu. am formulat contestatie la isj la care nu am primit raspuns (pe 22 apr a fost sedinta pentru ocupare, am depus contestatia inregistrata la isj, pe 26 apr trebuiau solutionate contestatiile in CA al isj, dar nu s-a afisat nimic pe site, desi ieri s-au trimis la scoli situatia posturilor). ca temei legal in aceasta problema sunt necesare Metodologia miscarii personalului didactic in anul scolar 2015-2016, cap. V, in care se face referire si la principiile fundamentale din cdul muncii (art 3 din L 53/2003) si Legea Educatiei Nationale-L1/2011. am nevoie de lamuriri concrete pentru a sti cum sa procedez mai departe (contencios administrative cand , poate voi avea raspunsul scris al isj solicitat in urma contestatiei care reprezinta plangerea prealabila/process), deoarece in opinia mea cred ca mi s-a incalcat/limitat dreptul la munca! |
|