Ești aici > Forum > Codul muncii şi litigii de muncă

Incalcarea dreptului la munca

Forum întrebări juridice - Codul muncii şi litigii de muncă
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 04-05-2016
Vizitator
anul acesta scolar am vrut sa ma pretransfer(sa ocup un alt post in locul celui unde m-am titularizat pe baza de examen), indeplinind conditiile: professor titular cu definitivat, punctaj la dosar inregistrat la isj, inspectii la clasa sustinute, acorduri primate din partea scolilor, dar nu mi s-a permis ocuparea unui post deoarece nu detin domiciliul, ci am doar resedinta in judetul unde m-am titularizat cu examen. una din conditiile pretransferului fiind apropierea de domiciliu. am formulat contestatie la isj la care nu am primit raspuns (pe 22 apr a fost sedinta pentru ocupare, am depus contestatia inregistrata la isj, pe 26 apr trebuiau solutionate contestatiile in CA al isj, dar nu s-a afisat nimic pe site, desi ieri s-au trimis la scoli situatia posturilor).
ca temei legal in aceasta problema sunt necesare Metodologia miscarii personalului didactic in anul scolar 2015-2016, cap. V, in care se face referire si la principiile fundamentale din cdul muncii (art 3 din L 53/2003) si Legea Educatiei Nationale-L1/2011.
am nevoie de lamuriri concrete pentru a sti cum sa procedez mai departe (contencios administrative cand , poate voi avea raspunsul scris al isj solicitat in urma contestatiei care reprezinta plangerea prealabila/process), deoarece in opinia mea cred ca mi s-a incalcat/limitat dreptul la munca!
Răspunde
 09-05-2016
Vizitator

daca o institutie publica nu afiseaza solutionarea contestatiilor sau nu ofera in scris raspuns la aceasta, asa cum s-a specificat in contestatie, care reprezinta si o plangere prealabila in cazul meu, CARE AR FI URMATORII PASI SA MA ADRESEZ INSTANTEI DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.