Ești aici > Forum > Codul muncii şi litigii de muncă

Clauza de formare profesionala in CCM

Forum întrebări juridice - Codul muncii şi litigii de muncă
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 02-09-2016
Vizitator
Buna ziua!

Cazul in care doresc ajutor este urmatorul:
Firma la care lucrez m-a trimis la o formare profesionala.
Trebuia sa semnez o foaie cu titlul "Propunere de formare" in care se afla, ca accept formarea profesionala si ca prevederile CCM a firmei "au in vedere o clauza de fidelitate pe perioada de 1 an de la data efectuarii formarii in caz contrar se vor achita cheltuielile cu formare, care sunt in valoare de (suma) reprezentand costuri (numele cursului)" etc.
Nu am semnat act aditional la contractul individual de munca, propunerea de formare nu are numar de inregistrare, am semnat doar eu, nu si reprezentantul firmei, doar intr-un singur exemplar si nu face referire la CIM.
In CCM intr-adevar exista un articol care stabileste ca cei care au beneficiat de o formare profesionala sunt obligati sa suporte toate costurile legate de acesta daca parasesc societatea intr-un termben de 1-3 ani din motive imputabile lor.

Intrebarea mea este, daca aceasta propunere de formare poate fi considerat drept act aditional, care sa precizeze prevederile contractului colectiv de munca (perioada/costuri), sau pentru ca clauza de formare profesionala (fidelitate) sa fie legala este nevoie de un act aditional la contractul colectiv de munca si in lipsa acestuia nu se aplica?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.