Ești aici > Forum > Codul muncii şi litigii de muncă

Absolventa facultate 'probleme cu agajatorul

Forum întrebări juridice - Codul muncii şi litigii de muncă
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 28-06-2017
Vizitator
Buna seara,problema mea este urmatoarea:Fiica mea a obtinut in urma unui interviu o functie la o firma in franciza I.N.G.Mai intai as dori sa stiu daca este legal ca firma care a angajat-o sa nu-i comunice ca nu este I.N.G ci un intermediar care lucreaza pt banca respectiva.S-a dus la interviu in urma unui anunt pe e jobs unde se spunea ca bancaI.N.G..Asa i s-a spus pana cand a semnat contractul si abia atunci a aflat ca firma era cu totul alta.Apoi ,desi negociase un anume salariu i s-a explicat dupa aceea ca daca nu isi atinge obiectivele nu va fi platita desi a fost la sv. in fiecare zi.Este legal ????sa nu primesti nici salariul de baza???Alta problema este cu programul,luna trecuta a facut trei sapt schimbul doi pe motiv ca cel care ar fi trebuit sa faca si el schimbul doi vine de la tara si este greu cu naveta,aceasta dupa ce i se spusese ca fiecare va face toate schimburile pe rand:unu ,doi si intermediar.Aadus la cunostinta sefului problema si replica a fost ca programul nu este "facultativ" si daca asa este programata asa sa faca.Luna urmatoare au fost pusi sa-si faca fiecare programul cum doresc si apoi in functie de nevoile lor si disponibilitate sa se faca orarul.Fata a anuntat ca nu mai poate sa faca atat de mult schimbul doi si totusi cand s-a afisat programul avea 12 doi si 6unu iar daca a incercat sa refuze este amenintata cu concedierea "in asa fel incat sa nu mai vrea nimeni sa o angajeze "si cu neplata pentru luna lucrata.Nici macar un exemplar din contractulde munca nu a primit pe motiv ca este contract pe 3 luni si nu are ce sa caute la ea.Am incercat sa vb si eu cu seful si a incercat sa ma santajeze ca o sa o ''evalueze ''si mi-a dat de inteles ca o sa o dea afara.Este corect cum a procedat dpdv legal?,daca puteti sa ma ajutati va rog!As dori sa ma duc sa reclam la I.T.M darnu as vrea sa fac vreo greseala.
Răspunde
 28-12-2019
Vizitator

Contractul de munca fiind incheiat pe 3 luni inseamna ca fiica dvs s-a aflat in perioada de proba de 3 luni de zile.

In aceasta perioada de proba de 3 luni de zile angajatul (fiica dvs) observa conditiile de munca (timp, salariu, sarcini de serviciu) si poate accepta sau poate renunta la locul de munca, iar angajatorul, la randul sau, poate observa daca fiica dvs poate indeplini cu bine sarcinile de serviciu si daca este persoana potrivita pentru postul respectiv.

Daca fiica dvs considera ca angajatorul nu a fost corect in privinta contractului de munca incheiat (fiica dvs nu a fost angajata la banca ING), fiica dvs are dreptul sa renunte la locul de munca respectiv oricand in perioada de proba de 3 luni de zile.
Răspunde
 28-12-2019
Vizitator
In cazul in care fiica dvs renunta la locul de munca, ea are dreptul sa primeasca salariul pentru perioada lucrata.
Răspunde
 28-12-2019
Vizitator
Art.31 Codul muncii - perioada de proba

(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.