Ești aici > Forum > Codul muncii şi litigii de muncă

Obligata sa demisionez

Forum întrebări juridice - Codul muncii şi litigii de muncă
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 04-07-2017
Vizitator
Buna ziua!Am o nelamurire in legatura cu ceva ce mi-a creat o situatie desul de grava.Am lucrat la un petshop din August 2016 si in luna Aprilie a anului 2017 am ramas fara loc de munca din cauza faptului ca am fost obligata sa semnez demisie cu preaviz de 14 zile.A fost primul loc de munca,nu stiam ce se intampla ,mai ales ca angajatorul a venit la mine si m-a luat deoparte spunandu-mi ca el si colegii mei de la magazin au luat o decizie si ca ,il citez :,,nu ma incadrez cu imaginea firmei",acesta fiind singurul motiv pentru care au decis sa nu mai fac parte din colectivul lor (nu am inteles chestia asta pana mai tarziu cand am intrebat-o pe sefa de magazin si mi-a zis ca eu la petshop,unde clar aveam ca si regula de vestimentatie obligatoriu tricoul de munca,trebuia sa vin imbracata mai sic si sa fiu mai cocheta,stiu asta nu e motiv sa dai pe cineva afara,faptul ca nu vine in Gucci sau mai stiu eu ce pretentii aveau ei la haine,mai ales ca ei veneau imbracati tot in pantaloni,adidasi si tricoul de munca,in fine),iar in aceeasi zi de 15 Martie 2017 a trimis mail cu cerere de demisie si mi-a zis ca singura chestie care pot sa o fac este sa semnez demisia cu preaviz,neexplicandu-mi ce inseamna somaj;a doua zi m-am trezit cu o fata noua la locul de munca,angajata in ziua respectiva.Plus,cand le-am cerut sa imi dea adeverinta de vechime sau decizie de incetare a contractului mi-au zis ca nu se poate ca eu de la 30 Martie nu o sa mai figurez in baza lor de date si ca nu au cum.Am fost la ITM Constanta,am vrut sa le fac plangere dar cei de la ITM mi-au cerut aceste documente si le-am explicat situatia si m-au sfatuit ca se poate face o cerere catre sediul firmei in care sa cer personal aceste documente si inca o anexa,care trebuie sa soseasca intr-un termen limita si pana la urma aceste acte de care am intrebat la firma si mi s-a trantit un NU in fata le-am obtinut in urma cererii scrise si trimise la sediul lor de la Bucuresti.Problema cea grava este ca eu de la 1 Aprilie am ramas fara loc de munca,nici macar somera pentru ca angajatorul de la fostul loc de munca nu mi-a explicat ce e somajul si nu mi-a permis sa intru in somaj,iar de atunci si pana acum am depus peste 35 de CV-uri si mi-am cautat de munca si nu am primit inca telefon de la nimeni si risc sa raman pe strada daca nu imi gasesc loc de munca (care pana acum cred ca s-ar fi gasit daca intram in somaj) intrucat eu nu mai locuiesc la adresa mea (probleme familliale si personale) ci stau in chirie si in curand raman fara banii necesari sa imi platesc mancarea,strictul necesar,chiria,intretinerea si facturile.Ce pot face in acest caz?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.