Ești aici > Forum > Codul muncii şi litigii de muncă

Timpul de munca

Forum întrebări juridice - Codul muncii şi litigii de muncă
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 25-10-2017
Vizitator
Buna ziua .

Vreau sa stiu daca este corect ceea ce vreau sa fac
Angajatii mei au in contractul de munca timp inegal/ture

ei lucreaza de obicei 12/24 12/48
intr-o luna exista posibilitatea de a avea un program ffff incarcat datorita anumitor activitati specifice societatii si as vrea sa ii pun pe o perioada de o saptamana sa aiba tura 12/24 atat...
se vor acumula ore suplimentare care ulterior vor fi platite sau se va da liber daca se va putea.
Vreau sa stiu daca este legal sa gandesc asa si sa aplic.
Cam asa ar arata pontajul
saptamana 1 - 12/24 12/48
saptamana 2 - 12/24 12 /48
saptamana 3 -12/24
saptamana 4 - 12/24 12/48

Multumesc
Răspunde
 10-11-2017
Vizitator

Am lucrat pe santier 20 de ani.Cu toate ca in Codul Muncii programul de lucru era prevazut pentr 8 ore iar toate orele efectuate peste acest program erau considerate ca fiind ore suplimentare,toata activitatea mea de pe santier s-a desfasurat in program de 10,12,14 ore sau mai mult.Aceste ore au fost platite ca ore normale de lucru,ba mai mult nu au fost luate in calcul ca vechime in munca. In plus, retinerile pentru CAS s-au fact la salariul brut ,iar calculul pensiei la salariul net. Cum se pot reglementa legal aceste inadvertente ? exista vreo legislatie in vigoare care poate face dreptate ?
Răspunde
 10-12-2017
Vizitator
rusu teodor a scris pe 10-11-2017:
Am lucrat pe santier 20 de ani.Cu toate ca in Codul Muncii programul de lucru era prevazut pentr 8 ore iar toate orele efectuate peste acest program erau considerate ca fiind ore suplimentare,toata activitatea mea de pe santier s-a desfasurat in program de 10,12,14 ore sau mai mult.Aceste ore au fost platite ca ore normale de lucru,ba mai mult nu au fost luate in calcul ca vechime in munca. In plus, retinerile pentru CAS s-au fact la salariul brut ,iar calculul pensiei la salariul net. Cum se pot reglementa legal aceste inadvertente ? exista vreo legislatie in vigoare care poate face dreptate ?
Răspunde
 05-11-2018
Vizitator
Da prin contestatie impotriva deciziei de pensionare indeptata catre Casa Nationala de Pensii.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.