Ești aici > Forum > Codul muncii şi litigii de muncă

Constituire fond ptr persoane neincadrate

Forum întrebări juridice - Codul muncii şi litigii de muncă
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 31-08-2018
Vizitator
Buna ziua.
Dragii mei va rog sa ma lamuriti cu modalitatea de constituire si virare (daca este cazul) pentru fondul de handicap Si anume: eu am 49 salariati si conform programului am simulat daca mai angajez 5 oameni deja se constituie fond ptr handi. Am avu o divergenta cu un patron precum ca fondul ptr handi se constituie la numarul mediu (asa este) dar determinarea cine constituie fond este ca se iau in calcul numar total de salariat iar calcul cat se datoreaza se ia nr. mediu. Deci eu am ramas ca tuta tablou ca nu pot angaja oameni din cauza asta. Corect eu asa fac exact ca si programul. Am sunat mai demult la Saga si mi s-a spus sa studiez legea adica angajatorul care are cel putin 50 de angajati au obligatia de a angaja 4% din numarul total de angajati. .
Sper sa ma fac inteleasa. Va rog sa ma luminati daca se poate cu texte de lege .

Multumesc mult.
Răspunde
 05-11-2018
Vizitator

Dvs aveti deja 49 de salariati (mai putini de 50).
Trebuie sa vedeti la acesti 49 de salariati legea va da dreptul sa angajati 5, mai putin de 5 sau mai multi de 5 salariati?
Apoi cu numarul total de angajati (chiar si uterior peste cei 49) vederti daca puteti constitui fondul pentru handicap.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.