Ești aici > Forum > Codul muncii şi litigii de muncă

Diferente hotarari judecatoresti privitor la aceeasi speta.

Forum întrebări juridice - Codul muncii şi litigii de muncă
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 21-05-2019
Vizitator
Intre anii 1979 si 1985 , am lucrat la Electrocentrale Constanta, dupa care m-am transferat la alta intreprindere.
Dupa 1989,multi fosti colegi si din alte firme cu acelasi specific , au dat in judecata unitatile solicitand recunoasterea lucrului in grupa I-a,pe perioadele lucrate formand loturi,ajutate de case de avocatura.
Pana in 2015, toate completele de judecata au dat dreptate tuturor fostilor colegi, acestia beneficiind de adeverintele solicitate.
Din 2015 pana in 2018 au mai fost 3 loturi de fosti colegi din care am facut si eu parte,la care s-au respins solicitarile si la apel, pe motivul ca cererea na are temei legal.
Consider aceste ultime 3 hotarari judecatoresti discriminatorii, intrucat toti colegii am lucrat in aceleasi conditii de munca, chiar in acelasi atelier si cred ca este normal sa beneficiem de aceleasi drepturi.
Fata de cele expuse va rog sa-mi raspundeti daca mai exista vreo cale de atac dupa respingerea apelului.

Va multumesc anticipat, Buse Iulian.
Răspunde
 22-05-2019
Vizitator

Nu mai aveti alta cale de atac.
Răspunde
 22-05-2019
Vizitator
Conform art.483 din Noul Cod de procedura civila - hotararile date in apel, cele date fara drept de apel, precum si alte hotarari in cazurile expres prevazute de lege sunt supuse RECURSULUI.

Conform art.485 din Noul Cod de procedura civila - termenul de recurs este de 30 de zile de la data COMUNICARII hotararii, daca legea nu dispune altfel.

Conform art.488 Noul Cod de procedura civila - casarea unor hotarari (in apel) se poate cere pentru urmatoarele MOTIVE de nelegalitate: punctul 8 - cand hotararea a fost data cu incalcarea sau aplicarea gresita a normelor de drept material., adica cu aplicarea gresita a legii.

Normele de drept material sunt articolele din legea pe care v-ati judecat dvs in apel, pe care dvs le-ati invocat in cererea de apel.

***Apelul dvs a fost respins pe motiv ca NU are TEMEI LEGAL adica pe motiv ca - dvs NU ati aratat in mod clar articolul de lege in temeiul caruia solicitati in apel recunoasterea drepturilor dvs intr-o anumita grupa de munca.

***Daca dvs ati aratat in cererea introdusa la prima instanta si apoi in cererea introdusa la instanta de apel - ARTICOLUL SI LEGEA care va da dreptul la recunoasterea unei anumite grupe de munca (intr-o anumita perioada) - atunci puteti introduce recurs impotriva hotararii date in apel in termen de 30 de zile de la comunicarea hotararii motivand ca instanta de apel a hotarat gresit ca cererea dvs nu are temei legal, deoarece dvs ati aratat in cerere temeiul legal - articolul de lege - art.488 alin.1 pct.8 Noul cod de procedura civila.

Deci instanta de apel a aplicat gresit o norma de drept material, deci a aplicat gresit articolul si legea pe care dvs le-ati invocat, le-ati aratat in apel - deoarece instanta de apel a hotarat ca acestea nu exista, ca cererea dvs nu are temei legal.
Răspunde
 22-05-2019
Vizitator
***Conform art.488 Noul Cod de procedura civila - casarea unor hotarari (date in apel) se poate cere IN RECURS pentru urmatoarele MOTIVE de nelegalitate: punctul 8 - cand hotararea a fost data cu incalcarea sau aplicarea gresita a normelor de drept material, adica cu aplicarea gresita a legii.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.