Ești aici > Forum > Drept civil

RESTANTE CHIRIE + PENALITATI

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 22-01-2020
Vizitator
Buna seara,
Ma poate ajuta cineva referitor la un contract de inchiriere a unui spatiu (contract de locatiune).
In data de 15.11.2018 a incetat contractul de comun acord intre mine si cei care mi-au inchiriat, iar eu practic mai aveam de plata luna a 08.2018 pana pe 15.11.2018.
Eu am elibarat locatia in luna a 8 -a 2018 deoarece era o firma care renova spatiu (angajata de catre cei care mi-au inchiriat), si nu puteam folosii spatiul respectiv in timp ce se lucra.
In luna a 01.2020 imi vine somatie de plata de aprox 1.800 lei (respectiv plata perioadei 08.2018-15.2018 chirie + utilitai) si aprox 2.500 lei (penalitati din suma de 1.800 lei).
Ma intereseaza:
1. Stie cineva (la modul sigur), ce timp de prescriptie are restul de plata a unei chirii.
2. Daca este legeal sa ma someze la plata unor utilitati facturate, chiar daca nu au fost folosite? (cum sa folosesc curent,apa etc daca nu am folosit locatia?!)
3. Si cum se pot calcula penalitatile (daca au fost calculate legeal)? ei au calculat o penalitate de 0,3%/zi cu un numar total de aproximativ 460 de zile.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.