Ești aici > Forum > Drept civil

Anulare proces apel

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 27-02-2020
Vizitator
Avocata mea a facut un apel la un proces civil fara ca eu sa fiu consultat .As dori sa stiu daca nu ma duc la proces si nici parati nu vin se poate anula procesul fara sa platesc unele taxe? Mentionez ca nu am platit nici o taxa pentru acest proces .Nu doresc sa mai continui acest proces deoarece am paralizat si nu pot sa mai continui.Daca se anuleaza procesul ramane valabila prima sentinta ? Procesul este pentru succesiune. Va multumesc.
Răspunde
 29-02-2020
Vizitator

Daca dvs doriti sa renuntati la calea de atac a apelului - trebuie sa depuneti la instanta de apel unde se judeca dosarul dvs o cerere scrisa in care sa mentionati urmatoarele:

1.doriti ca instanta sa admita renuntarea dvs la calea de atac a apelului formulat de dvs;

2.prin renuntarea dvs la apel, acesta nu se mai judeca de catre instanta de apel, astfel ca ramane valabila hotararea pronuntata de prima instanta de judecata, prin achiesarea dvs la aceasta hotarare conform art.463 Cod procvedura civila;

3.in cererea scrisa de renuntare la apel dvs trebuie sa mentionati ca renuntarea dvs la apel prin achiesare nu este conditionata de nicio imprejurare a spetei, astfel ca instanta trebuie sa admita renuntarea dvs la apel fara a mai solicita si acordul partii adverse;

4.daca instanta hotaraste ca renuntarea dvs la apel prin achiesare este una conditionata, atunci va cerere si acordul partii adverse pentru ca instanta sa admita renuntarea dvs la apel, conform art.463 Cod procedura civila;

5.daca instanta admite renuntarea dvs la apel, atunci dvs nu trebuie sa mai platiti nicio taxa, deoarece apelul formulat de dvs nu s-a judecat de catre instanta de apel;

6.daca instanta admite renuntarea dvs la apel prin achiesare va ramane valabila hotararea judecatoreasca pronuntata de prima instanta de judecata si dvs si partea adversa cu care v-ati judecat in prima instanta, trebuie sa respectati si sa platiti taxele prevazute in hotararea pronuntata de prima instanta de judecata, conform art.463 Cod de procedura civila.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.