Ești aici > Forum > Drept civil

Obligația primăriei de a face rețeaua de electrificare

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 04-03-2020
Vizitator
Am fost sinistrat de la inundații. Primaria mi-a făcut o casa intr-o zona îndepărtată de sat. Este obligatia primăriei de a plăti pentru a se aduce reteaua electrică pina in apropierea locuinței mele astfel incit apoi sa pot face racordarea casei pe propria cheltuiala?
Răspunde
 05-03-2020
Vizitator

Da, este obligatia primariei sa instaleze reteaua electrica pe domeniul public pana in apropierea locuintei dvs - iar dvs trebuie sa platiti racordarea casei dvs la reteaua electrica publica, adica trebuie sa suportati cheltuielile privind instalarea retelei electrice pe domeniul dvs privat, in cadrul locuintei dvs.
Răspunde
 05-03-2020
Vizitator
Daca stalpul de electricitate se instaleaza de catre primarie pe un domeniu privat, aflat in proprietatea unei anumite persoane, si nu pe domeniul public al primariei, atunci portiunea de teren pe care se instaleaza stalpul de electricitate trebuie trecuta din domeniul privat in domeniul public prin expropriere cu despagubirea prealabila a proprietarului portiunii de teren expropriate, cu o anumita suma de bani din partea primariei.
Răspunde
 05-03-2020
Vizitator
Art.2 - Legea nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local

(1) În sensul prezentei legi, sunt de utilitate publică următoarele lucrări:

d) lucrările de interes național de dezvoltare a producerii, transportului și distribuției de energie electrică și gaze naturale, precum și a extracției de gaze naturale;

Art.4 - Legea nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local

Etapele procedurii de expropriere sunt:

a) aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai lucrărilor de interes național, județean sau local;

b) consemnarea sumei individuale aferente reprezentând plata despăgubirii pentru imobilele care fac parte din coridorul de expropriere și afișarea listei proprietarilor imobilelor;

c) transferul dreptului de proprietate;

d) finalizarea formalităților aferente procedurii de expropriere.
Răspunde
 05-03-2020
Vizitator
Mulțumesc de raspuns.
Nu este necesară expropriere pentru ca sa se pună stilpi de electrificare.
Pur și simplu primaria refuza sa faca demersurile pentru a se pune stilpi pe motiv ca nu are bani. De 15 ani locuiesc fără lumina împreuna cu sotia și un copil de 7 ani. Eu muncesc cu ziua la țara! Soția are TBC. Nu avem nici un venit, doar alocația copilului!
Nu știu ce sa fac!
Cui sa ma adresez?
Va rog sa ma ajutați!
Va mulțumesc de raspuns!
Răspunde
 05-03-2020
Vizitator
Mulțumesc mult pentru raspuns.
Pur și simplu primaria refuza sa faca demersurile pentru a se pune stilpi pe motiv ca nu are bani. De 15 ani locuiesc fără lumina împreuna cu sotia și un copil de 7 ani. Eu muncesc cu ziua la țara! Soția are TBC. Nu avem nici un venit, doar alocația copilului!
Nu știu ce sa fac!
Cui sa ma adresez?
Va rog sa ma ajutați!
Va mulțumesc de raspuns!
Răspunde
 06-03-2020
Vizitator
Ajutorul dvs trebuie sa vina de la autoritatile locale: primarie si consiliu local care trebuie sa faca rost de bani, in mare parte cu finantare de la guvern si din resursele proprii, astfel incat sa realizeze reteaua de electricitate pe domeniul public pana in apropierea locuintei dvs pentru ca dvs sa va puteti racorda la aceasta pe cheltuiala dvs.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.