Ești aici > Forum > Drept civil

Conducta de apa potabila in comun ?

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 22-05-2020
Vizitator
Buna ziua ,
Am mostenit un imobil ,curte +casa , am contract cu furnizorul de apa ,
contor de apa in curtea mea .Parintii mei fara acte ,fara semnaturi a lasat
sa racordeze pe o matusa la o bucatarie de vara .
Au murit parintii ,matusa . Mostenitorii matusii au construit si au prelungit conducta de apa , fara contract fara acord.
Problema este can vine factura ,lunar avem discutii la cheltuieli .
Avem carti funciara separata ,in fata imobilelor pe strada trece conducta de apa al furnizorului .
Eu asi dori ca familia vecina sa faca racordare de pe strada sa nu mai avem nimic in comun .
Cum ar trebui sa incep ? cum sa procedez ?
mulumesc
Răspunde
 22-05-2020
Vizitator

Speta dvs este destul de complexa, astfel ca dupa un studiu mai amanuntit voi formula un raspuns detaliat despre pasii pe care trebuie sa ii urmati din punct de vedere legal pentru a obtine ceea ce va doriti.
Răspunde
 28-05-2020
Vizitator
Consultanta legala pe email: cursuridrept@gmail.com

Jurist: Floricel Maria.
Răspunde
 30-05-2020
Vizitator
Dvs nu aveti nimic in comun cu matusa dvs.

Conducta de apa este a furnizorului, este situata pe strada, in fata imobilelor dvs si al matusii dvs, pentru care exista carti funciare separate.

Ca sa nu mai existe discutii intre dvs si mostenitorii matusii dvs cu privire la cheltuielile lunare la apa, trebuie sa solicitati furnizorului de apa potabila printr-o cerere scrisa sa oblige, sau sa instaleze el personal mostenitorilor matusii dvs un contor de apa in curtea acestora, la fel cum dvs aveti deja unul instalat in curtea dvs - contoare care sa inregistreze consumul lunar de apa, al dvs si al mostenitorilor matusii dvs.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.