Ești aici > Forum > Drept civil

Executare silita credit bancar

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 17-06-2020
Vizitator
Buna ziua,

in anul 2011 am incheiat un contract pentru un card de credit la Banca Carpatica. Dupa cum se stie, banca Carpatica a fost preluata de catre Patria Bank. Acum cateva zile m-am trezit cu o somatie de executare de la un executor judecatoresc care vrea sa ma execute pe o restanta catre Patria Bank. Intrebarea mea este daca aceasta executare se poate contesta pe motiv ca eu am incheiat un contract cu banca Carpatica, dupa care nu am mai semnat nici un act cu Patria Bank? Nu stiu cum sta treaba dpdv legal, dar logic, daca ma imprumut de la persoana x, nu poate sa vina persoana y si sa-mi ceara banii datorati persoanei x, din moment ce nu am semnat nici o intelegere sa inapoiez banii unei tete persoane.
Răspunde
 18-06-2020
Vizitator

Art.1573 Cod civil - Cesiunea de creanta

(1) Creanța - imprumutul, este cedată prin simpla convenție a cedentului - Banca Carpatica și a cesionarului - Patria Bank, fără notificarea debitorului - Dvs.

(2) Consimțământul debitorului - al Dvs nu este cerut decât atunci când, după împrejurări, creanța este legată în mod esențial de persoana creditorului - Banca Carpatica.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.