Ești aici > Forum > Drept civil

Act de vanzare cumparare

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 12-11-2020
Vizitator
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat cu privire la urmatoarea situatie:
Inainte de casatorie, eu si sotia mea am cumparat prin programul Prima Casa un apartament, avansul pentru apartament si celelalte cheltuieli fiind suportate la momentul respectiv de amandoi. Creditul nu ni s-a permis sa il facem pe numele amandurora pentru ca nu eram casatoriti, insa sotia mea a devenit coplatitor. Din acelasi considerent, acela ca nu eram casatoriti la momentul respectiv, actul de vanzare-cumparare a fost intocmit doar pe numele meu.
Stiu ca la momentul actual, sotia mea nu are aceleasi drepturi ca si mine asupra imobilului si ca rudele mele de gradul 1 (mama, tata, sora) au drepturi asupra imobilului, in eventualitatea in care mie mi se intampla ceva. Mentionez ca nu avem copii.
Va rog sa ma sfatuiti in aceasta privinta, spunandu-mi care este cea mai convenabila varianta la care am putea recurge, astfel incat sa avem drepturi egale asupra acestui bun, dobandit inainte de casatorie prin efort comun.
Pot face un act de vanzare - cumparare de pe numele meu, pe numele nostru, al amandurora?
Pot sa vand apartamentul sotiei, dat fiind faptul ca acest imobil ar fi dobandit dupa casatorie si atunci ar deveni bun comun si am avea aceleasi drepturi asupra imobilului?
Daca exista o alta varianta sunt dispus sa o iau in calcul, acestea sunt insa variantele la care m-am gandit eu.
Va multumesc frumos!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.