Ești aici > Forum > Drept civil

Emiterea unui Titlu de proprietate - legea 231/2018

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 09-12-2020
Vizitator
Vreau să cumpăr un teren intravilan. Vânzătorul nu are titlu de proprietate. Doar în R.A. apare pe numele lui. Nu are nici un act al dobândirii, el a moștenit de vreo 40 de ani fără să aibă nici un act.
Ne-am dus la primărie, am identificat parcela și am depus o cerere pentru emiterea unui Titlu, să putem întabula pe numele lui, apoi să mi-l vândă. Au zis că pe baza legii 231/2018 avem o posibilitate ca vânzătorul să obțină acest act.
Însă: de ce spun cei de la primărie că trebuie să așteptăm să întră în vigoare această lege? Au adunat vreo 70 de dosare la sfârșitul anului 2019 și de atunci așteptăm după această lege. Aveți vreo idee ce se întâmplă?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.