Bună ziua, Bunicul a decedat în 2000, bunica în 2003. Aveau patru copii, pe tata, încă doi băieți și o fată. Mătușa mea a decedat în 2018. Ea și unul dintre unchii mei nu au avut copii. Eu nu am frați sau surori, iar celălalt unchi are 2 copii. Pe când ambii bunici erau încă în viață, mătușa și unchiul fără copii au făcut un act de renunțare in fața notarului, dar succesiunea nu s-a făcut nici până azi. Înainte de a muri, mătușa și tatăl meu au avut grijă de bunicii mei. Tata stătea cu ei in casă și a rămas acolo și acum. Bunicii dețineau un teren și o casă în oraș și pământ la țară. Toate actele erau pe numele bunicului, așa au rămas și acum. Tata este pensionar și are probleme de sanatate. Nu mai are acte doveditoare privind cheltuielile cu întreținerea bunicilor sau a casei, el având datorii la impozite pentru amenzi neplătite, mașină și un alt teren aflat în proprietatea sa, și la utilități (unele i-au fost chiar tăiate). Cu toate astea se consideră deja moștenitor și refuză să facă succesiunea în fața unui notar sau să cheme frații rămasi în viață în judecată pentru dezbaterea succesiunii. Statul este îndreptățit să revendice casa și terenul, având în vedere că nu s-a făcut succesiunea și nu s-a schimbat proprietarul la finanțe (Unde de fapt nici nu s-a platit impozitul pe teren/casă/pământ, bunicul fiind veteran scutit de impozit)? Pot eu ca nepoată să cer dezbaterea succesiunii? Nu știu cum să procedez să nu rămână tata în stradă, bolnav și fără bani, cu casa confiscată de stat sau altele mai grave. Mulțumesc anticipat pentru îndrumare |
|