Ești aici > Forum > Drept civil

Bani împrumutați unui prieten care nu ii mai restituie

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 15-06-2021
Vizitator
Bună seara! În urma cu doi ani am început sa împrumut un prieten cu sume modice de bani (150-500 lei). L-am ajutat timp de un an de zile, iar suma totala de bani împrumutați este de aproximativ 10000 lei.
Dovezile pe care le dețin sunt conversațiile de pe whatsapp, împreună cu chitanțele primite în urma transferurilor bancare și de la Westaco (modalitate de a trimite bani rapid în cadrul benzinăriei OMV pe care se afla datele de pe cartea de identitate a persoanei în cauza plus suma de bani incasata).
Persoana mi-a tot promis ca îmi va înapoia banii, fixând de comun acord anumite date limita. Bineînțeles că nu am primit nici măcar 1 leu pana în ziua de astăzi și as vrea sa știu cum as putea proceda ca acest caz sa se poata rezolva în instanta.
Am incercat sa rezolv problema frumos, ca doi oameni civilizați, dar din păcate apelurile telefonice și mesajele sunt ignorate.
Aceste dovezi virtuale, și anume mesajele de pe whatsapp și mesajele din mesageria telefonului pot constitui o dovada cu care ma pot prezenta în instanta?
Mulțumesc anticipat!
Răspunde
 01-06-2023
Vizitator

Dovada imprumutului banilor se poate face doar cu un act juridic cum ar fi de exemplu un contract de imprumut.

Daca nu ati incheiat un contract de imprumut cu partea adversa atunci dovada se poate face cu un inceput de dovada scrisa care este reprezentata de mesajele de pe telefon, completata cu martori, cu interogatoriul partii adverse pentru recunoasterea, marturisirea de catre acesta a imprumutului banilor luati de la dvs.
Răspunde
 04-07-2023

Vă mulțumim pentru că ne dați sfaturi atât de valoroase!
Răspunde
 10-07-2023

O situație în care împrumutați bani unui prieten și acesta nu vă returnează banii poate fi dificilă și stresantă. Există mai multe lucruri pe care le puteți face în astfel de cazuri. Comunicați în mod deschis. În primul rând, abordați subiectul într-o manieră prietenoasă și calmă. Exprimați-vă îngrijorarea și spuneți-i prietenului dvs. că vă doriți banii înapoi. Stabiliți un plan de rambursare. Încercați să vă puneți de acord asupra unui plan de rambursare. Dacă nu ați făcut-o deja, este o idee bună să puneți în scris suma împrumutului, data de rambursare și data scadentă. Poți sfătui un prieten să câștige bani pe https://getbadnews.ro/ jucând pacanele Shining Crown
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.