Buna ziua, Suntem doi vecini care ne confruntam cu urmatoarea problema la care speram sa ne ajute cineva. Detinem proprietatile nr 3 si 4 care fac parte dintr-o parcela mai mare, care a fost dezmembrata de primii proprietari in 6 loturi , fiecare lasand la unul din capete o suprafata lata de 4 m cu drept de servitute. Unite, acestea formeaza o alee de servitute lata de 4m care face legatura intre doua strazi. Mentionez ca toate loturile au fost vandute , fiecare cumparator angajandu-se sa respecte dreptul de servitute pe suprafetele late de 4m care formeaza aleea. Asa am ajuns sa detinem din 2002 loturile 3 si 4, aflate la mijlocul parcelei . La momentul respectiv nu a fost nicio problema sa facem racordurile la apa,gaze si energie electrica. Problema intervine acum, cand in sfarsit se introduce reteaua de canalizare pe strazile adiacente , si pentru a ne racorda trebuie sa montam conducta subteran pe aleea de servitute traversand loturile 1 si 2, iar proprietarul acestora se opune. Este nevoie de acceptul acestuia pentru a realiza tranzitarea proprietatii lui ? Daca refuza cum putem rezolva legal situatia ? Mentionez ca deja conducta mea de gaz traverseaza subteran proprietatea sa, iar conducta sa de apa si cablul de energie electrica traverseaza proprietatea mea, tot subteran. Va multumim anticipat! |
|